Varenie, pečenie a fitness sú mojou vášňou, láskou. Sú to pre mňa aktivity, pri ktorých si najviac oddýchnem. Zdravý životný štýl, to je to, čo ma charakterizuje a čím naplno žijem. Našiel si ma v podstate sám, keď som na strednej škole zistila, že lepok a laktóza mi spôsobujú ťažkosti. Nič v živote nie je náhoda a ja som sa vďaka tomu dostala k inšpiratívnym knihám, web stránkam, úžasným ľuďom a pravidelne sondujem špecializované bio predajne. Potraviny majú tiež svoju energiu, preto doprajme svojmu telu, tú najlepšiu. Moja intolerancia sa aj vďaka doplnkom výživy zlepšila, ale moja vášeň pre úžasné a zdravé jedlo a lifestyle mi zostala.
Ja si rada veci v živote zjednodušujem, veď na čo ich robiť komplikovane, preto aj moje recepty sú jednoduché, rýchle, ale hlavne hriešne dobré a zdravé.
Ako prvý som vybrala recept na ľahké hlavné jedlo, ktoré je navyše bezlepkové a bezlaktózové. V omáčke som použila arrowroot, čo je zdravšia forma škrobu, získaná z východoindickej rastliny. Používa sa na zahusťovanie omáčok, polievok alebo aj do dezertov. Je vhodná aj pre makrobiotikov.
Dobrú chuť !!! :-)
Ja si rada veci v živote zjednodušujem, veď na čo ich robiť komplikovane, preto aj moje recepty sú jednoduché, rýchle, ale hlavne hriešne dobré a zdravé.
Ako prvý som vybrala recept na ľahké hlavné jedlo, ktoré je navyše bezlepkové a bezlaktózové. V omáčke som použila arrowroot, čo je zdravšia forma škrobu, získaná z východoindickej rastliny. Používa sa na zahusťovanie omáčok, polievok alebo aj do dezertov. Je vhodná aj pre makrobiotikov.
Dobrú chuť !!! :-)
( 3 porcie )
Ingrediencie:
1 šálka ryže guľatá natural
2 balenia údeného lososa (2x 100g) – kúpite v Tescu, v Bille, alebo v iných potravinách
Omáčka na zapekanie:
¾ -1šálka sójovej smotany (kúpite v ktoromkoľvek Bio obchode)
1 PL arrowroot (taktiež kúpite v Bio obchode)
150 ml vody
2 PL TAMARI sójovej omáčky
1 kopcovitá ČL zázvoru
Postup:
1. Ryžu necháme povariť, až kým nebude mať mazľavejšiu konzistenciu. Zatiaľ si nakrájame lososa na pásiky a pripravíme si omáčku.
2. Rozohrejeme si panvicu a za stáleho miešania necháme zovrieť sójovú smotanu. Medzitým si v šejkri zmiešame arrowroot s vodou a prilejeme do smotany. Miešame kým smotana nezíska tuhšiu konzistenciu. Na záver vmiešame sójovú omáčku a zázvor.
3. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Zapekaciu misu vytrieme kokosovým tukom, spodok vyplníme ryžou, na vrch poukladáme na pásiky nakrájaného lososa a celé to zalejeme pripravenou omáčkou.
4. Dáme zapiecť na 180 stupňov na 20 minút.
Hlavné jedlo je hotové :-)
Ingrediencie:
1 šálka ryže guľatá natural
2 balenia údeného lososa (2x 100g) – kúpite v Tescu, v Bille, alebo v iných potravinách
Omáčka na zapekanie:
¾ -1šálka sójovej smotany (kúpite v ktoromkoľvek Bio obchode)
1 PL arrowroot (taktiež kúpite v Bio obchode)
150 ml vody
2 PL TAMARI sójovej omáčky
1 kopcovitá ČL zázvoru
Postup:
1. Ryžu necháme povariť, až kým nebude mať mazľavejšiu konzistenciu. Zatiaľ si nakrájame lososa na pásiky a pripravíme si omáčku.
2. Rozohrejeme si panvicu a za stáleho miešania necháme zovrieť sójovú smotanu. Medzitým si v šejkri zmiešame arrowroot s vodou a prilejeme do smotany. Miešame kým smotana nezíska tuhšiu konzistenciu. Na záver vmiešame sójovú omáčku a zázvor.
3. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Zapekaciu misu vytrieme kokosovým tukom, spodok vyplníme ryžou, na vrch poukladáme na pásiky nakrájaného lososa a celé to zalejeme pripravenou omáčkou.
4. Dáme zapiecť na 180 stupňov na 20 minút.
Hlavné jedlo je hotové :-)
Napísala: Veronika Široká. (sirokaveronika@gmail.com , www.agel.com)
Veronika Široká
Kategórie
Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.