Jednoduchý hroznový koláč, hotový za 30 minút!

Sezóna hrozna sa už začala a okrem toho, že si ho budeme len tak zobkať, si môžeme z neho pripraviť aj skvelý, rýchly a veľmi jednoduchý koláčik. V koláči som použila biele aj modré hrozno, ale pokojne môžeš použiť len jeden druh. Piekla som ho v okrúhlej forme, no cesto je vhodné aj na muffiny. 

Doba prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na cca 12 ks?

  • 200 g hladká špaldová múka
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 100 g trstinového cukru (príp. kokosového)
  • morskú/himalájsku soľ
  • 2 vajíčka
  • 90 g kvalitného masla
  • 90 ml sójového alebo mandľového mlieka
  • 3 lyžice kokosového oleja
  • 200 g hrozna
  • hrsť lúpaných alebo nasekaných mandlí
  • 2 lyžice agáve sirupu (príp. domáceho medu)

Ako budeme postupovať?

1. V miske zmiešame múku, kypriaci prášok, cukor a soľ.

2. V druhej miske zmiešame vajíčka, maslo, vlažné mlieko a olej.

3. Obe zmesi spojíme dokopy, tým vytvoríme hladké cesto.

4. Okrúhlu formu na pečenie s priemerom 26 cm potrieme trochou kokosového oleja a nalejeme do nej cesto.

5. Na vrch poukladáme bobuľky hrozna, lúpane alebo nasekané mandle a pokvapkáme agáve sirupom alebo medom. Vďaka tomu bude navrchu chrumkavá medovo-oriešková vrstva.

6. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 25 – 30 minút podľa potreby

 

Tip: Do koláčika môžeme zamiešať aj iné ovocie.

jednoduchy hroznovy kolac

 

jednoduchy hroznovy kolac

 

jednoduchy hroznovy kolac

 

jednoduchy hroznovy kolac

Prajem ti dobrú chuť! :-)

 

Ďalšie skvelé fit zákusky si môžeš upiecť podľa receptov z knihy Z fitka do kuchyne 3:

zdravé dezerty

 

 

Pozri aj iné recepty:

Zdravá hroznová štrúdla ako od babičky

Cviklový cheescake s hroznom

Makovo-hruškový koláč

Viktória Janov

Redaktorka vo Fitshaker
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj food blog victoriakitchenstories.com
Viktória Janov

Článok bol pridaný dňa 15/09/2017 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyRecepty   |   Autor: Viktória Janov

Komentáre