Jednoduché bezlepkové muffiny s čučoriedkami

Muffiny sa hodia vždy, všade a za každých okolností. Tieto sú bezlepkové, plnené čučoriedkami. Ak máš doma iné sezónne ovocie, neváhaj a použi to. S domácim tvarohovým krémom ich môžeš zmeniť aj na bezlepkové cupcakes. Poď si ich pripraviť. ;-)

Doba prípravy: 40 minút

Čo budeme potrebovať na 12 ks?

  • ½ hrnčeka* práškového trstinového cukru
  • ¾ hrnčeka* kvalitného mlieka (môže byť aj rastlinné)
  • ¾ hrnčeka* oleja (napr. kokosového)
  • 2 vajíčka
  • 2 hrnčeky bezlepkovej múky (napr. pohánkovej)
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • vanilkový cukor alebo vanilkovú esenciu (voliteľné)
  • 200 g čerstvých čučoriedok alebo iného sezónneho ovocia

* v recepte je použitý hrnček s objemom 200 ml

Ako budeme postupovať?

1. Cukor, mlieko a olej zmiešame dokopy.

2. Potom pridáme vajíčka a rozšľaháme.

3. Po lyžiciach zamiešavame múku zmiešanú s kypriacim práškom, mletou škoricou.

4. Nakoniec do cesta pridáme ovocie (ak nemáme čerstvé, môžeme použiť aj mrazené).

5. Pomocou lyžice naberáme cesto do papierových košíčkov.

6. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C po dobu 20 až 25 minút.

bezlepkové muffiny

 

čučoriedkové muffiny

Prajem ti dobrú chuť!

 

Ďalšie skvelé recepty na zdravú desiatu aj iné časti dňa nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:

fit recepty

 

Nabudúce môžeš skúsiť tieto muffiny:

Mrkvové muffiny s orechami, navyše bez lepku

Nadýchané muffiny so zakysankou hotové do 35 minút

Kakaové muffiny s tvarohom a čučoriedkami

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 18/03/2019 a zaradený do kategórie: BezlepkovéDesiataFitness dezertyRecepty   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre