Doba prípravy: 15 min. + 30 min. varenie zemiakov a quinoy
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 4 ks stredne veľkých zemiakov
- morskú/himalájsku soľ
- 100 g quinoy
- 8 reďkvičiek
- 1 stredne veľký hlávkový šalát
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- cca 1 lyžicu olivového oleja
- cca 4 lyžice bieleho jogurtu
Ako budeme postupovať?
2. Quinou dáme tiež variť do jemne osolenej vody podľa návodu na obale
3. Keď zemiaky trocha vychladnú, nakrájame ich na kocky a vložíme do misy.
4. Pridáme na kolieska nakrájané reďkvičky.
5. Šalát umyjeme a nakrájame na menšie kusy.
6. Šalát, reďkvičky a zemiaky premiešame a pridáme quinou, ktorú sme prepláchli studenou vodou a premiešame opäť.
7. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.
8. Podávame s 1 lyžicou bieleho jogurtu.
Tip: Do jogurtu môžeme pridať nasekaný kôpor.
V knihe Z fitka do kuchyne špeciál III nájdeš aj samostatnú kapitolu s receptami na šaláty:
Poteš svoje chuťové poháriky aj týmito receptami:
Rýchla zdravá večera pre dvoch: špenátová omeleta so šalátom z bielej reďkovky
Jednoduchá rýchla večera: kučeravý šalát s cottage syrom
Svieži jarný zeleninový šalát s jogurtovým dresingom
Úsmev na tvári, varecha v ruke a stále nové nápady. Tak nejako by som sa charakterizovala. Baví ma vymýšľať nové, zdravé a hlavne bezlepkové recepty na ktorých si pochutí naozaj každý. To že som komunikatívna a rada sa rozprávam s ľuďmi si môžete všimnúť na rozhovoroch ktoré pravidelne pribúdajú na našom blogu. Preto ak ti chýba motivácia rýchlo si nejaký prečítaj. ????