Ingrediencie:
Korpus:
- 200g balenie datlí ( napr. z DM drogerie)
- 1 šálku orechov, napr. vlašských, lieskových, alebo mandlí
- ¾ šálky kokosu
- štipku soli
Krém:
- 4 datle
- 2 zrelé avokáda
- 4 banány
- pol šálky kakaa
- 4 lyžice medu, príp. javorového sirupu
- lyžička škorice
Postup:
1. Orechy a datle si dáme namočiť do vody (najlepšie na celú noc). Vodu následne zlejeme.
2. Spodok tortovej formy s priemerom 21 cm si vysteliem papierom na pečenie.
3. Urobíme si korpus. V mixéri rozmixujeme orechy, datle a zmiešame. Pridáme kokos, štipku soli a urobíme lepivú hmotu, ktorú natlačíme do tortovej formy.
4. Urobíme si čokoládový krém. V mixéri si zmiešame avokádo, banány a kakao. Vymixujeme ich na hladký krém a pridáme med, škoricu a 4 rozmixované datle. Prisladzujeme podľa chuti. Môžeme dať medu viac, alebo aj menej.
5. Hustý krém vylejeme na korpus, posypeme hoblinkami čokolády, alebo nasekanými orechmi a dáme do chladničky na pár hodín postáť.
Prajeme vám dobrú chuť...a napíšte nám koľko minút / hodín vydržala táto úžasná tortička na vašom stole? :-)
Som inštruktorkou rôznych skupinových cvičení, trénerkou a výživovou poradkyňou. Rada trávim hodiny nielen v telocvični, ale aj na čerstvom vzduchu a v kuchyni. Prostredníctvom mojich článkov by som ťa chcela "chytiť za ruku" a ukázať ti zdravšiu a lepšiu cestičku, po ktorej môžeš ísť. Budeš sa na nej cítiť fantasticky. Sľubujem :-).