
Raňajková rýchlovka, ktorú si vieš zobrať pokojne aj na cesty či do práce. Vajíčka nikdy nesklamú – sú plné živín a s opečeným chlebíkom s lučinou a zeleninou vytvoria dokonalé jedlo. Táto frittata je ľahká, zdravá a pripravená za chvíľku.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 190 °C.
2
V miske rozšľaháme vajcia s mliekom, dijonskou horčicou, bylinkovou soľou a čiernym korením.
3
Špargľu umyjeme, odrežeme kôrnaté konce. Môžeme ju nakrájať na kúsky a pridať do vaječnej zmesi, alebo prekrojiť na polovicu a uložiť na olejom vymastený plech.
4
Špenát nasekáme a buď primiešame do vaječnej zmesi, alebo ho rozložíme na špargľu na plechu.
5
Vylejeme vaječnú zmes na plech a posypeme rozmrveným feta syrom.
6
Pečieme 20–22 minút, kým zmes pekne stuhne. Frittata by sa už nemala triasť.
Výživové hodnoty na 1 porciu (bez prílohy):
152 kcal
638 kJ
T:
11 g
B:
12 g
S:
2.5 g
V:
1 g

Prajem ti chutné a rýchle raňajky plné bielkovín! 😊
Chudnutie nemusí byť o odopieraní a strese – môže to byť cesta plná radosti a malých víťazstiev.
Vo Fitshakeri veríme, že najlepšie výsledky prichádzajú, keď si užívaš každý krok svojej premeny.Stačí začať, vytrvať a starať sa o seba s ľahkosťou a láskou.Pohyb, chutné jedlo a podpora komunity ti pomôžu cítiť sa silná, sebavedomá a šťastná.
Chudni ľahko a s radosťou – zaslúžiš si to! 💛
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot