Doba prípravy: 1 hodina
Čo budeme potrebovať na 8 porcií?
- 4 vajíčka
- 2 lyžice extraktu z vanilky (príp. 2 g pomletých vanilkových strukov)
- 300 ml kokosového mlieka
- štipku stévie (príp. 2 lyžice domáceho medu)
- 50 g kokosovej múky (príp. mletého kokosu zomletého na jemný prášok)
- 50 g mletých mandlí
- ¼ lyžičky sódy bikarbóny
- štipku morskej/himalájskej soli
- 150 g čučoriedok
Ako budeme postupovať?
2. V jednej miske zmiešame vajíčka, vanilku, kokosové mlieko a dosladíme stéviou podľa vlastnej chuti.
3. V druhej miske spracujeme múku, mandle, sódu bikarbónu a trochu soli.
4. Primiešame suchú zmes do mokrej a vylejeme do cca 20 cm tortovej formy vyloženej papierom na pečenie.
5. Navrch poukladáme čučoriedky a dáme piecť asi na 50 minút. Každá rúra ale pečie inak, tak je potrebné to skontrolovať a prípadne nechať ešte pár minút dopiecť.
Ďalšie fantastické recepty na sladkosti a slanosti nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:
Čučoriedky môžeš použiť aj v týchto receptoch:
Koláč s domácim vanilkovým pudingom a čučoriedkami
Tvarohovo-kakaová roláda s čučoriedkami
Muffiny s čučoriedkami
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot