Fantastické cícerové kari s kokosovým mliekom a koriandrom

Trošku pikantné no zároveň jemné vďaka kokosu. Presne tak chutí to najlepšie vegetariánske kari u nás doma. Toto sýte jedlo sa perfektne hodí práve k tomuto počasiu. Zahreje a vyštípe všetky bacily. Tak čo, uvaríme si spolu túto dobrotu?

Doba prípravy: 60 minút

Čo budeme potrebovať na 6 porcií?

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 veľkú cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 zarovnanú lyžicu kari korenia
  • 1 zarovnanú lyžicu sladkej červenej papriky
  • mleté čierne korenie
  • 400 g cíceru (môže byť aj z plechovky, ideálne v bio kvalite)
  • 1 zarovnanú lyžicu morskej/himalájskej soli
  • čili podľa chuti
  • 1 lyžicu tahini pasty
  • 250 ml kokosového mlieka
  • koriander alebo petržlenovú vňať

Ako budeme postupovať?

1. V hlbokej panvici rozpálime olej a pridáme k nemu nadrobno nakrájajú cibuľu. Keď začne chytať zlatý nádych, pridáme pretlačený cesnak.

2. Do panvice pridáme kari korenie, červenú papriku a čierne korenie. Vznikne pasta.

3. Do tejto cibuľovo-korenistej zmesi pridáme cícer aj s nálevom a poriadne premiešame. Dochutíme soľou a čili.

4. Asi po 20 min. pridáme tahini pastu a poriadne zmes premiešame.

5. Prilejeme kokosové mlieko a necháme prejsť varom, aby zmes troška zhustla.

6. Karí dochutíme čerstvým koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.

 

Prílohu si môže každý dať podľa seba. Ja osobne preferujem hnedú ryžu.

kari s kokosovým mliekom

 

cicerove kari

Dúfam, že si pochutíš aj ty a zamiluješ si toto jedlo rovnako ako ja.

 

Množstvo skvelých receptov aj pre vegetariánov nájdeš aj v našej kuchárskej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:

fit obedy

 

Pre milovníkov kari dávame do pozornosti aj tieto kombinácie:

Karfiolové kari s tofu: zdravý obed do 30 minút

MEGA dobré tekvicové kari s cícerom

Paradajkovo-šošovicové kari: obed do 25 minút

Veronika Kašická

Článok bol pridaný dňa 17/01/2020 a zaradený do kategórie: PotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Veronika Kašická

Komentáre