Famózne kuracie prsia plnené kozím syrom a bylinkami

Všetci vieme, že kuracie prsia sú bohatým zdrojom bielkovín, ktoré sú ľahko a dobre využiteľné. A pre svoj nízky podiel tuku sú obľúbené hlavne pri chudnutí. Kuracie prsia však nemusíme konzumovať len na prírodno. Priprav si ich napríklad s kozím syrom a bylinkami. Bylinky jedlo krásne prevoňajú a dodajú mu šmrnc. Zelerové hranolky zase nahradia klasickú prílohu a výživne plnohodnotné jedlo je behom chvíľky na svete!

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 2 ks kuracích pŕs (cca 400 g)
  • 100 g mäkkého kozieho syra (žervé)
  • 6 sušených paradajok
  • čerstvé bylinky (oregano, tymian)
  • 2 ks cesnaku
  • soľ
  • ½ väčšieho zeleru
  • olivový olej
  • petržlenovú vňať a citrón na ozdobenie

Ako budeme postupovať?

1. Kuracie prsia umyjeme, v najširšom mieste rozkrojíme a jemne naklepeme.

2. V miske si zmiešame kozí syr, čerstvé bylinky, cesnak a na drobno nakrájané sušené paradajky. Dochutíme soľou.

3. Takto pripravenú zmes natrieme na kuracie prsia. Preložíme a špáradlami zabezpečíme, aby nám pri pečení syr nevytekal.

4. Na panvici si rozohrejeme olej a kuracie prsia prudko opečieme z oboch strán.

5. Opečené kuracie prsia preložíme na alobal a pevne zabalíme. Každý kus zabalíme zvlášť. Vložíme do zapekacej misy a pečieme v rúre cca 25 minút pri teplote 200 stupňov.

6. Zeler si ošúpeme a nakrájame na tenké hranolky. Poukladáme na plech alebo do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre pri 200 stupňoch do hneda.

7. Keď máme mäso a hranolky hotové, dozdobíme petržlenovou vňaťou a citrónom a môžeme podávať.

fitshaker-blog-kuracia-prsia-s-kozim-syrom2

fitshaker-blog-kuracia-prsia-s-kozim-syrom3

fitshaker-blog-kuracia-prsia-s-kozim-syrom6

fitshaker-blog-kuracia-prsia-s-kozim-syrom7

Dobrú chuť :-).

 

Výživové hodnoty 1 porcie:

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny
2 295 kj

546 kcal

19 g 15 g 69 g

 

Ďalšie tipy na večeru s mäskom:

Kuracie kúsky v syre s kuskusom

Ryžové rezance s kuracím mäsom

Zapekaná brokolica s kuracím mäsom

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 15/08/2016 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaPotréningovéRecepty   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre