Famózne cuketové placky bez smaženia

Tiež miluješ chrumkavé placky na akékoľvek spôsoby? Klasické zemiakové už dávno nie sú v kurze. Vyskúšaj ich však z inej zeleniny! Dokonalá je cuketa, ktorej sezóna sa práve začína. Fantastickú chuť dotvorí opečená cibuľka a namiesto vysmážania ich budeme piecť. Priprav si na obed alebo večeru aj s jogurtovým dipom a čerstvým šalátom :-).

Čo budeme potrebovať na 30 malých ks?

  • 1 väčšiu cuketu
  • 3-4 zemiaky
  • 2 vajcia
  • 1 cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 hrste majoránu
  • ovsenú múku podľa potreby
  • himalájsku soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej

Ako budeme postupovať?

1. Cuketu aj zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle alebo rozmixujeme v nádobe s nožmi v tvare S. Cibuľu nasekáme nadrobno a opečieme ju na troche olivového oleja.

2. Do misky dáme nastrúhanú cuketu, zemiaky, opraženú cibuľku (dodá úžasnú chuť), pretlačený cesnak a v dlaniach rozotrieme 2 hrste sušeného majoránu. Pridáme vajcia, soľ, korenie a prisypeme ovsenú múku tak, aby sme vytvorili vhodnú konzistenciu. Cesto by nemalo byť ani veľmi tuhé a ani riedke.

3. Plech na pečenie si vystelieme papierom na pečenie a lyžicou naň ukladáme plackovú zmes tak, aby nám vznikli menšie placky. Pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme do rúry piecť na 180 stupňov asi na 15 minút. Netreba ich ani otáčať.

4. Podávame s jogurtovým dipom (jogurt, lyžička horčice, cesnak, soľ, korenie).

placky

placky1

placky2

placky3

Prajem fantastickú chuť :-).

nová-kniha-blog-text2

Zeleninové placky na ďalšie spôsoby:

Hráškovo-mrkvové placky v sezame

Mrkvovo-ovsené placky s parmezánom

Chrumkavé cviklové placky s kyslou kapustou

Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 18/07/2016 a zaradený do kategórie: PotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Lucia Súkeníková

Komentáre