Prístup na túto stránku majú len registrovaní návštevníci

Registrácia je zadarmo, odkaz nájdeš nižšie ;-)

Tvoja e-mailová adresa

Tvoje heslo

alebo sa prihlás cez facebook/ twitter

Späť na klasické prihlásenie

Nevieš si spomenúť na svoje heslo? Získaj nové na tejto stránke!

Ešte nie si zaregistrovaná? Registruj sa zdarma TU.

Ukončenie zmeny typu členstva

Dokončenie zmeny typu členstva

VIANOČNÝ DARČEK!

Máš od nás PREMIUM členstvo zadarmo až do 26.12.2015 do polnoci. Aby si stihla aspoň trošku spáliť tie vianočné koláčiky ;-)

Prajeme príjemné cvičenie :-)

Fitshaker tím

Naozaj chceš vynulovať svoje štatistiky?

Kliknutím na Áno zmažeš štatistiky – deň cvičenia, odcvičené hodiny a spálené kalórie.

Ukončenie testu

Naozaj chceš predčasne ukončiť test? Nezistíš tak, aké cvičenie je pre teba najlepšie.

Chceš si zmeniť program?

Momentálne máš nastavený program . Chceš ho zmeniť na program Famózne cuketové placky bez smaženia?

Famózne cuketové placky bez smaženia

Vytlačiť

Tiež miluješ chrumkavé placky na akékoľvek spôsoby? Klasické zemiakové už dávno nie sú v kurze. Vyskúšaj ich však z inej zeleniny! Dokonalá je cuketa, ktorej sezóna sa práve začína. Fantastickú chuť dotvorí opečená cibuľka a namiesto vysmážania ich budeme piecť. Priprav si na obed alebo večeru aj s jogurtovým dipom a čerstvým šalátom :-).

Čo budeme potrebovať na 30 malých ks?

  • 1 väčšiu cuketu
  • 3-4 zemiaky
  • 2 vajcia
  • 1 cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 hrste majoránu
  • ovsenú múku podľa potreby
  • himalájsku soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej

Ako budeme postupovať?

1. Cuketu aj zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle alebo rozmixujeme v nádobe s nožmi v tvare S. Cibuľu nasekáme nadrobno a opečieme ju na troche olivového oleja.

2. Do misky dáme nastrúhanú cuketu, zemiaky, opraženú cibuľku (dodá úžasnú chuť), pretlačený cesnak a v dlaniach rozotrieme 2 hrste sušeného majoránu. Pridáme vajcia, soľ, korenie a prisypeme ovsenú múku tak, aby sme vytvorili vhodnú konzistenciu. Cesto by nemalo byť ani veľmi tuhé a ani riedke.

3. Plech na pečenie si vystelieme papierom na pečenie a lyžicou naň ukladáme plackovú zmes tak, aby nám vznikli menšie placky. Pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme do rúry piecť na 180 stupňov asi na 15 minút. Netreba ich ani otáčať.

4. Podávame s jogurtovým dipom (jogurt, lyžička horčice, cesnak, soľ, korenie).

placky

placky1

placky2

placky3

Prajem fantastickú chuť :-).

nová-kniha-blog-text2

Zeleninové placky na ďalšie spôsoby:

Hráškovo-mrkvové placky v sezame

Mrkvovo-ovsené placky s parmezánom

Chrumkavé cviklové placky s kyslou kapustou

Lucia Súkeníková

Lucia Súkeníková

Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).
Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 18/07/2016 a zaradený do kategórie: PotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Lucia Súkeníková

Vytlačiť

Komentáre

Vyhľadávanie

Recepty z blogu v novej knihe

Recepty z blogu v novej knihe

Najčítanejšie články za 30 dní

×

Sleduj priame prenosy zdarma!

Cvič podľa videí, alebo sa inšpiruj našimi video diskusiami o zdraví a chudnutí. Registrácia je zdarma.