Famózne cícerové lievance s bryndzovým krémom

Máj je nielen lásky čas, ale je aj čas májovej bryndze, ktorá je v tomto období najchutnejšia. Ovečky vyhnané na pašu konzumujú mladú trávu, ktorá bryndzi dodáva tú chutnú maslovú chuť. A nielen to! Májová bryndza obsahuje množstvo probiotických kultúr a tiež omega 6 a omega 3 mastné kyseliny, ktoré sú v ideálnom pomere. Kupuj však bryndzu, ktorá nie je pasterizovaná – najlepšia je z farmárskych predajní. Vtedy máš záruku, že bryndza obsahuje živiny, ktoré sú pre náš organizmus prospešné. A čo dodať k cícerovým lievancom? Sú bezlepkové, rýchle a v kombinácii s bryndzou vskutku famózne :-).

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 250 g cícerovej múky
  • 1 vajce od šťastných sliepok
  • 200 ml vody
  • 100 g bieleho jogurtu
  • 1 kypriaci prášok z vínneho kameňa
  • 1 PL olivového oleja
  • 5 strúčikov cesnaku
  • himalájsku soľ
  • kokosový olej na varenie (môžeš použiť aj iný olej vhodný na teplú kuchyňu)
  • 250 g bryndze
  • 3 PL bieleho jogurtu
  • čerstvé bylinky a pažítku

Ako budeme postupovať?

1. V miske zmiešame cícerovú múku, kypriaci prášok, vajce, vodu, 100 g bieleho jogurtu, cesnak, olivový olej a soľ. Cesto necháme 20 minút odstáť.

2. Keď je cesto odstáte, rozohrejeme na panvici kokosový olej a polievkovou lyžicou robíme lievance, ktoré opekáme z oboch strán.

3. Keď máme lievance upečené, bryndzu vymiešame s 3 lyžicami bieleho jogurtu do hladka. Pridáme nasekané bylinky a pažítku a premiešame.

4. Na tanier poukladáme cícerové lievance a vrstvíme na ne kôpky chutnej bryndze. Posypeme ešte nakrájanou pažítkou.

TIP: Bryndzu môžeš ochutiť podľa vašej chute, napríklad cesnakom, červenou paprikou alebo chilli.

fitshaker-blog-cicerove-lievance1

fitshaker-blog-cicerove-lievance2

fitshaker-blog-cicerove-lievance3

fitshaker-blog-cicerove-lievance6

 

fitshaker-blog-cicerove-lievance9

fitshaker-blog-cicerove-lievance10

Prajem skvelú chuť :-).

 

Výživové hodnoty 1 porcie (cca 250 g):

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny
1 974 kj

470 kcal

25 g 39 g 25 g

 

Ďalšie recepty, ktoré by si mala vyskúšať:

Zapekaná cuketa s kuskusom

Jarný quiche s bryndzou

Špargľa s cuketovou omáčkou

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 17/05/2016 a zaradený do kategórie: BezlepkovéPotréningovéRaňajkyRecepty   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre