Božská Tiramisu torta na zdravý spôsob

Tiež si milovníčkou talianskeho tiramisu? Ale, keď si predstavíš, koľko kalórií obsahujú piškóty, mascarpone, vajíčka a cukor, razom ťa chuť prejde? To, ale pri tejto verzii nemusí! Nadýchané cesto, lahodný krém a kvalitná kávička. Vďaka tejto kombinácii si budeš pripadať ako v pravej talianskej cukrárni. Presvedč sa sama :-).

Čo budeme potrebovať do tortovej formy s priemerom 26 cm?

Na piškótový korpus:

  • 1 vajce
  • 3 PL kokosového cukru
  • 1 a ¼ šálky ovsenej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva z vínneho kameňa
  • 2 PL kokosového oleja
  • ½ šálky vlažného mlieka
  • ½ ČL bourbon vanilky v prášku

Na krém:

  • 500 g ricotty
  • 250 g jemného krémového tvarohu
  • 3 PL medu (prípadne iného sladidla)
  • ½ ČL bourbon vanilky v prášku

Okrem toho:

  • silnú kávu
  • štamperlík mandľového likéru (nemusíš použiť)
  • práškové kakao na posypanie

Ako budeme postupovať? 

1. Celé vajce vyšľaháme s cukrom a vanilkou. Pridáme mlieko, rozpustený kokosový olej a na záver múku zmiešanú s práškom do pečiva (teda s vínnym kameňom).

2. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a nalejeme do nej cesto. Dáme ho do vyhriatej rúry piecť na 180 stupňov na asi 15 – 20 minút. Rúru neotvárame, sledujeme cez okienko, či už hnednú okraje, až potom použijeme špáradlo, aby sme si boli istí, že je korpus upečený. Špáradlo zapichneme do korpusu a keď ho vyberieme čisté, koláč je hotový. Vyberieme ho von z rúry a necháme vychladnúť.

3. Uvaríme silnú kávu, do ktorej pridáme likér a zamiešame. Korpus poprepichujeme špáradlom, aby sa kávovo-likérová zmes dostala všade a potom ho polejeme lyžicami tejto zmesi.

4. Krém pripravíme jednoducho zmiešaním všetkých potrebných surovín. Miešame ručne, aby krém nezredol.

5. Potom ho nanesieme na nasiaknutú piškótu, uhladíme a rovnomerne rozotrieme. Dáme do chladničky. Pred podávaním posypeme hrubou vrstvou kakaa. Podávame s dobrou kávou :-).

tiramisu

tiramisu1

Mňaaam. Pusť sa s chuťou do svojho kúsku :-).

nová-kniha-blog-text2

Ďalšie fantastické dezerty v zdravom šate:

Famózne čokoládové košíčky

Nepečená tvarohová torta

Svieža ovocná bublanina

Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 24/07/2016 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyRecepty   |   Autor: Lucia Súkeníková

Komentáre