Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Bezlepkový rascovo-ľanový chlebík

Je piatok večer a naša rodinka sa teší na spoločné víkendové raňajky. Ich základ bude tento krát tvoriť domáci bezlepkový chlebík, práve rozvoniavajúci po našej domácnosti. Ráno už síce nebude až tak naširoko- naďaleko voňať, ale bude o to lepšie chutiť. A určite poteší aj náš tráviaci systém, ktorý sa pohne vďaka dvom základným ingredienciám – rasci a ľanu.

 Čo si naň pripravíme ako základ?

  • 500 g bezlepkovej múky Schär Mix B,

  • 500 ml mlieka alebo vody,

  • 1 čerstvé droždie,

  • 100 ml rastlinného oleja,

  • soľ,

  • trstinový cukor,

  • celú rascu,

  • ľanové semienka.


Ako na to?  
1. Mlieko (resp. vodu alebo kombináciu oboch) s troškou cukru mierne ohrejeme, pridáme droždie a necháme podkysnúť, kým droždie nevypláva na povrch.
2. Múku s troškou soli, rascou a ľanom zmiešame tak, aby boli semienka rovnomerne rozdelené v celom objeme.
3. Pridáme podkysnuté droždie a postupne prilievame olej. Všetky tekuté súčasti pridávame postupne.
4. Chlebové cesto miešame cca 10 minút, kým sa v ceste nezačnú vytvárať vzduchové bubliny.
5. Vylejeme do formy na pečenie chleba vymastenej olejom a necháme kysnúť cca 50 min.
6. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 °C cca 1 hodinu.
chlebík
 Príjemné ráno s chutným a zdravým domácim chlebíkom!
 
 
 
 
 
Danka Fráková
Redaktor vo Fitshaker

Som inštruktorka Aerobiku, Zumby a Interval tréningu. Taktiež som šťastnou maminou dvoch chlapčekov. Prispievanie na blog fitshaker.sk považujem za úžasnú možnosť podeliť sa so svojimi poznatkami a skúsenosťami s ďalšími nadšencami športu a zdravého životného štýlu.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.