Čo si naň pripravíme ako základ?
- 500 g bezlepkovej múky Schär Mix B,
- 500 ml mlieka alebo vody,
- 1 čerstvé droždie,
- 100 ml rastlinného oleja,
- soľ,
- trstinový cukor,
- celú rascu,
- ľanové semienka.
Ako na to?
1. Mlieko (resp. vodu alebo kombináciu oboch) s troškou cukru mierne ohrejeme, pridáme droždie a necháme podkysnúť, kým droždie nevypláva na povrch.
2. Múku s troškou soli, rascou a ľanom zmiešame tak, aby boli semienka rovnomerne rozdelené v celom objeme.
3. Pridáme podkysnuté droždie a postupne prilievame olej. Všetky tekuté súčasti pridávame postupne.
4. Chlebové cesto miešame cca 10 minút, kým sa v ceste nezačnú vytvárať vzduchové bubliny.
5. Vylejeme do formy na pečenie chleba vymastenej olejom a necháme kysnúť cca 50 min.
6. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 °C cca 1 hodinu.
Som inštruktorka Aerobiku, Zumby a Interval tréningu. Taktiež som šťastnou maminou dvoch chlapčekov. Prispievanie na blog fitshaker.sk považujem za úžasnú možnosť podeliť sa so svojimi poznatkami a skúsenosťami s ďalšími nadšencami športu a zdravého životného štýlu.