Informácie o cvičení
Čo si pripraviť na raňajky? Aby to bolo rýchle, zdravé a chutné? Vyskúšaj tento chlebík s vysokým podielom vlákniny. Ak použiješ bezlepkovú ovsenú múku či pohánkovú múku, je vhodný aj pre celiatikov. Ak ho nepotrebuješ pripraviť v bezlepkovej forme, pokojne využi múku špaldovú. Semienka a koreniny nakombinuj podľa toho, čo obľubuješ. Zakaždým ho tak môžeš mať v inej podobe. No vždy prospešný pre tvoje telo. :-)
Čas prípravy: 10-15 minút
Čo budeme potrebovať na 1 porciu?
- 1 stredne veľkú mrkvu
- 1 vajíčko
- 1 lyžicu ľanových semienok (prípadne sezamových alebo Psylium vlákninu)
- 1 lyžicu chia semienok
- 1 lyžicu bezlepkovej ovsenej múky alebo pohánkovej múky
- soľ
- mletú rascu
- medvedí cesnak alebo ľubovoľné bylinky
Ako budeme postupovať?
- Mrkvu nastrúhame a zmiešame s ostatnými ingredienciami.
- Zmes rozotrieme v toastovači na papier na pečenie a opekáme z oboch strán. Ak nemáme toastovač, môžeme opekať placky na panvici bez oleja.
- Podávame, napr. so syrom, obľúbenou nátierkou a zeleninou.
Dobrú chuť. :-)