Gratulujeme! Máš už odcvičené!

Video sme ti práve pripísali do tvojho kalendára

Chceš si zacvičiť toto video?

Aktivuj si členstvo a získaj tak prístup k videám a mnoho ďalšieho...

Recept na peruánske Aquadito od Maťky Grňovej

Bez inštruktora
Náučné video
5.0
7 min
10 videní

Informácie o cvičení

V dnešnej Fitshaker kitchen budeme spolu s Martinkou Grňovou kuchtiť peruánsku polievku Aquadito. Nezľakni sa toho názvu, znie síce exoticky a komplikovane, ale ide o veľmi jednoduchý recept. My doňho navyše pridáme quinou. Ideš sa pustiť spolu s nami do prípravy :-)?



Čas prípravy: cca 30 min.

Čo budeme potrebovať na  porciu?



  • 1/2 kalerábu

  • 2 mrkvy

  • 2 petržleny

  • cca 1-2 lyžice olivového oleja

  • morskú/himalájsku soľ

  • mleté čierne korenie

  • 500 ml vody alebo vývaru (zeleninový alebo mäsový, ideálne domáci, nie z bujónu)

  • 50 g quinoy

  • šťavu z 1/2 citróna

  • hrsť čerstvého koriandra

  • kuracie mäso alebo tofu - voliteľné


Ako budeme postupovať?


1. Zeleninu očistíme a nakrájame.

2. Do hrnca pridáme olivový olej a sprudka na ňom orestujeme zeleninu. Vďaka tomuto kroku bude zelenina v polievke lepšie chutiť.

3. Zeleninu zalejeme. Ak zalievame zeleninu čistou vodou, pred zaliatím ju osolíme a okoreníme.

4. Necháme zovrieť, varíme 5 minút a potom do polievky pridáme prepláchnutú quinou. Varíme ďalších cca 15 minút.

5. Polievku ochutnáme, ak je málo slaná, môžeme dosoliť. Vypneme z plameňa.

6. Ochutíme ju citrónovou šťavou, pridáme nakrájaný koriander a podávame.

7. Ak chceme zvýšiť príjem bielkovín, môžeme napr. pri servírovaní do taniera pridať kúsky kuracieho mäsa alebo tofu.

 

Tip: Koriander môžeme vymeniť aj za petržlenovú vňať.

Pomôcky

Bez pomôcok

Moja poznámka