Čo budeme potrebovať na tortovú formu s priemerom 26 cm?
- 1 šálku polohrubej špaldovej múky
- 3 PL cukru (napr. z kokosových kvetov alebo trstinový)
- ½ kypriaceho prášku bez fosfátov
- koreniny na perník
- 2 PL kakaa
- 2 vajcia
- ¼ šálky masla
- ½ šálky kvalitného mlieka
- 2 jablká
- 2 mrkvy
- hrsť orechov
Na polevu:
- 100 g vysokopercentnej čokolády
- 1 ČL kokosového oleja
Ako budeme postupovať?
2. Potom primiešame rozpustené maslo, mlieko, dva žĺtky a vymiešame cesto, do ktorého pripojíme postrúhanú mrkvu, jablká a na záver opatrne primiešame sneh z 2 bielkov.
3. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a posypeme orechmi.
4. Pečieme na 180 stupňov asi 45 - 55 minút. Po upečení perník vyberieme, necháme vychladnúť a polejeme čokoládou, ktorú si vyrobíme jednoducho tak, že nad parou rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom. Necháme stuhnúť a podávame :-).
Sladkú chuť! :-)
Ďalšie jesenné pochutinky:
Rýchly koláč s vôňou kávy – dokonalý štartér jesenného rána
Famózny hruškovo-orechový koláč – krehký “ako pavučinka”
Geniálny mrveničkový jablkový koláč
Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).