Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 500 g kuracích pŕs
- štipku himalájskej soli
- čierne korenie
- med
Na šalát :
- 3 lyžice olivového oleja
- 250 g čerstvého špenátu
- 1 mango
- 200 g syru balkánskeho typu
- pár kvapiek citrónu
- 1 lyžičku medu
Ako budeme potupovať?
2. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút pri teplote 220 stupňov.
3. Kým sa nám kuracie prsia pečú, pripravíme si šalát. Zmiešame špenátové listy spolu s nakrájaným mangom a syrom a jemne ho osolíme.
5. Polejeme dresingom, ktorý sme si pripravili z olivového oleja, medu a citróna.
6. Keď budú kuracie prsia upečené, nakrájame si ich na malé kúsky a pridáme do šalátu.
Tip: Odporúčam použiť kuracie prsia z celého kuraťa, pretože sú šťavnatejšie ako tie, ktoré sú balené zvlášť. Tí, ktorí majú radi výraznejšie chute si môžu do dresingu pridať lyžičku dijonskej horčice. Dresing bude mať pikantnejší nádych.
Ďalšie tipy na chutné jedlá, ktoré sú vhodné aj na obed:
Rýchly a zdravý obed za pár minút! Kuracie na mede s ryžou natural
Chrumkavé kuracie kúsky v syre s kuskusom a zeleninkou
FIT obed: Zdravý vege burger, ktorý ti zachutí
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov