- ½ karfiolu
- 2/3 šálky červenej šošovice
- 2 strúžiky cesnaku
- cibuľa
- 1 lyžička kari korenia
- 1 lyžička kurkumy
- drvená rasca, drvený koriander, soľ
- olej (ideálne kokosový)
- pšeno
Ako na to?
1. Cibuľku si nakrájame nadrobno a opražíme do zlatista na oleji.
2. Pridáme korenia- kari, kurkumu, štipku drtenej rasce, koriandra, soľ a dobre premiešame.
3. Pridáme červenú šošovicu a ešte minútku restujeme.
4. Prilejeme vodu (približne 1 liter) a necháme 10 minút variť.
5. Karfiol rozdelíme na malé kúsky- ružičky a po 10 minútach pridáme k šošovici.
6. Karfiol varíme ešte asi 5-7 minút, kým nezmekne.
7. Na záver pridáme cesnak a príp. ešte podľa chuti dochutíme.
8. Podávame s uvareným pšenom (návod na varenie nájdete na obale), ochuteným podľa chuti.
Dobrú chuť ! :-)
Som inštruktorkou rôznych skupinových cvičení, trénerkou a výživovou poradkyňou. Rada trávim hodiny nielen v telocvični, ale aj na čerstvom vzduchu a v kuchyni. Prostredníctvom mojich článkov by som ťa chcela "chytiť za ruku" a ukázať ti zdravšiu a lepšiu cestičku, po ktorej môžeš ísť. Budeš sa na nej cítiť fantasticky. Sľubujem :-).