Čo budeme potrebovať do menšej zapekacej nádoby?
- 4 bielka
- 3 PL trstinového alebo kokosového cukru
- 3 PL ovsenej múky (príp. najemno pomletých ovsených vločiek)
- 2 PL kokosu
- ½ ČL škorice
- 3 PL sušených brusníc
- kokos na posypanie
Ako budeme postupovať?
1. Bielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh.
2. V inej miske zmiešame ovsenú múku, kokos, škoricu a zľahka primiešame do snehu. Nakoniec pridáme brusnice.
3. Hmotu vylejeme do menšej zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie a ešte jemne posypeme kokosom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút.
Ďalšie raňajkové recepty, ktoré by si mala vyskúšať:
Sladučké voňavé vafle
Banánový chlebík bez múky
Ciabatky s prekvapením
Pohyb a zdravá strava boli vždy súčasťou môjho životného štýlu. Vďaka tejto záľube som začala písať sladký fitness blog –www.fitnessdezerty.sk. Baví ma pripravovať zdravšie verzie obľúbených sladkostí a vymýšľať nové kreácie. V receptoch sa snažím zvýšiť obsah bielkovín, znížiť obsah sacharidov a použiť zdravé tuky. Na mojom blogu nájdete širokú škálu receptov, ktoré vznikajú v priebehu roka, podľa toho, čo si môžem práve dovoliť. Takže niektoré sú výživnejšie, iné diétnejšie. Ale všetky sú super chutné ;-)