Rýchlo, jednoducho a chutne. A to nie je žiadny fast food :-). V recepte som zvolila špeciálne fitness cestoviny, ktoré obsahujú z jednej tretiny svojej váhy len bielkoviny (preto sú menej sacharidové ako klasické cestoviny). Vďaka tomu, si môžeš toto jedlo dopriať na obed, ale aj na večeru. Arašídový olej zachováva a zvýrazní chuť špenátu a cukiny. Verím, že ti bude chutiť :-)
Ingrediencie:
- 50 g fitness cestoviny ( dostupné v bio obchode, napríklad v bio obchode ASTEVIA)
- 50 – 75 g listového špenátu
- ½ strednej cukiny
- 100 ml lakto zero smotany (dostupné v sieti BILLA)
- 1 lyžička škrobu arowroot (dostupné napríklad v bioobchode ASTEVIA)
- himalájska soľ podľa chuti
- petržlenová vňať
- arašídový olej (prípadne iný)
Postup:
1. Cestoviny uvaríme vo vode, ktorú sme si vopred osolili himalájskou soľou. Do vody si vmiešame čajovú lyžičku arašídového oleja, aby sa cestoviny nelepili.
2. Na panvici si zatiaľ opražíme na arašidovom oleji a na miernom plameni špenát a cukinu.
3. Nakoniec si pripravíme omáčku. V hrnci si necháme za stáleho miešania zvariť smotanu, potom pridáme škrob arrowroot na zahustenie a osolíme.
4. Všetko spolu zmiešame- cestoviny so zeleninou a omáčkou a posypeme petržlenovou vňaťou. Rýchle, jednoduché a veeeľmi chutné.
2. Na panvici si zatiaľ opražíme na arašidovom oleji a na miernom plameni špenát a cukinu.
3. Nakoniec si pripravíme omáčku. V hrnci si necháme za stáleho miešania zvariť smotanu, potom pridáme škrob arrowroot na zahustenie a osolíme.
4. Všetko spolu zmiešame- cestoviny so zeleninou a omáčkou a posypeme petržlenovou vňaťou. Rýchle, jednoduché a veeeľmi chutné.
Premýšľaš nad tým ako tento recept ešte vylepšiť? Ak ti tam stále niečo chýba, môžeš pridať tuniaka, lososa alebo kuracie prsia. Nezabúdaj však na to, že každou pridanou ingredienciou stúpa aj kalorická hodnota.
Veronika Široká
Redaktor vo Fitshaker
Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.