Čo budeme potrebovať na pečené kura (2 porcie)?
- 2 kuracie stehná
- 2-3 vetvičky rozmarínu
- cca 50 g masla
- 3-4 strúčiky cesnaku
- pohár bieleho vína
- soľ, korenie
Ako budeme postupovať?
2. Takto pripravené kurča dáme piecť do rúry na 150 stupňov na asi 2,5 -3 hodiny. Pomalé pečenie na nižších teplotách kurča nevysuší, ale zostane krásne jemné a šťavnaté. Podávame s obľúbenou prílohou, napr. basmati ryžou a zeleninou.
Dobrú chuť :-).
Tipy na hlavné jedlo:
FIT večera: Chrumkavý kapor na mandliach s tekvicovým pyré
Neskutočne dobrá špargľa s cuketovou omáčkou a prosciuttom
Ryžové rezance s kuracím mäsom a zeleninou na čínsky spôsob
Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).