Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Nekysnutý domáci chlebík! A bez pekárničky :-)

Ak si si niekedy chcela upiecť doma chlebík, ale odradil ťa zložitý recept, ku ktorému je potrebná malá pekárnička, máme pre teba riešenie. Chlieb zo špaldovej múky, bez kvásku a upečený v trúbe :-)
Je nadýchaný, mäkučký a vláčny i na druhý deň. Navyše neobsahuje droždie, teda nenafukuje, obsahuje kyslo-mliečny produkt (jogurt) a môžu ho konzumovať aj tí, ktorí z akýchkoľvek dôvodov nesmú mlieko. Neveríš? Tak to poďme vyskúšať ;-)
Ingrediencie:

  • 450 g hladkej špaldovej múky

  • 2 lyžičky soli

  • 1 lyžička trstinového cukru

  • 1 lyžička sódy bikarbóny

  • 500 ml/g bieleho jogurte (napr. gréckeho typu)

  • Podľa potreby voda 0,5 dcl

  • 1 lyžička rasci (prípadne iné koreniny podľa chuti, semienka podľa chuti)


Postup:

  1. Do misky dáme preosiatu špaldovú múku, cukor, soľ, sódu bikarbónu a premiešame.

  2. Pridáme hustý biely neochutený jogurt, najlepšie gréckeho typu.

  3. Zmes jemne premiešavame vidličkou. Ak sa dobre nespojí (záleží aj od typu múky, každá je iná), pridáme vodu (max. 0,5 dcl). Má vzniknúť hladké, polomäkké, lesklé cesto (bude sa ti lepiť).

  4. V miske cesto  jemne vytvarujeme do bochníku. V žiadnom prípade sa cesto nesmie vypracovávať a vonkoncom nie miesiť.

  5. Pomúčenými rukami a za súčasného múčenia cesta (kvôli jeho lepeniu) ho prenesieme do jánskej misy vystlanej papierom na pečenie a nezakrývame ju.

  6. Vrch cesta posypeme 1-2 PL špaldovej múky.

  7. Pečieme 50 minút v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 190°.

  8. Po upečení necháme úplne vychladnúť na mriežke.


Nekysnutý-domáci-chlebík-fitshaker-blog
 
Nekysnutý-domáci-chlebík-fitshaker-blog-davame-ho-do-rury
 
Nekysnutý-domáci-chlebík-fitshaker-blog-3
 
Nekysnutý-domáci-chlebík-fitshaker-blog-vysledok
A môžeme krájať. Chlebík je ľahučký, nadýchaný a jemne pórovitý. Mňam! Konečne ľahko a rýchlo doma upečený chleba, do ktorého vieme, čo dávame :-)
Dobrú chuť :-)
andrea-valovicova-fitshaker-recept-vlastna-fotka
PS: A na záver nemôže chýbať fotka s kuchárkou Aďkou :-)
andrea-valcekova-support
Autor článku: Andrea Valovičová - inštruktorka aeróbnych cvičení.
Andrea Valovičová
Redaktor vo Fitshaker

Inštruktorka aeróbnych cvičení a certifikovaná osobná trénerka.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.