Kuskus síce radíme medzi cestovinu, a teda sacharidový typ jedla, chcem Vám ukázať ako sa dá pripraviť jeho zdravá podoba.
Volila som celozrnný kuskus, ktorý si môžete kúpiť v sieti DM. Nazvala som ho happy kuskusom, lebo červená šošovica, ktorú som v tomto recepte použila, patrí medzi potraviny, ktoré pomáhajú vnášať šťastie do života, bojuje proti depresiám.Okrem toho je veľmi ľahko stráviteľnou strukovinou a spolu s tofu zabezpečia optimálny prísun bielkovín a odporúča sa aj pri fit režime, čo je in hlavne teraz v čase plavkovej sezóny :-). Červená šošovica podporuje účinky špenátu v tomto jedle, keďže obsahuje dokonca viac železa ako samotný špenát.
Verím, že ti bude chutiť. Dobrú chuť :-)
Ingrediencie:
Postup:
1. Kuskus a červenú šošovicu krátko, približne 10 minút, povaríme na miernom plameni v zovretej vode.
2. Medzitým si pripravíme nálev pre tofu; zmiešame sójovú omáčku s vodou v pomere 1:1, pridáme rascu, dobre premiešame a namočíme na kocky nakrájané údené tofu. V prípade, že si namiesto údeného tofu zvolíme údený tempeh, robíme recept bez tohto nálevu.
3. Na panvici si potom opražíme tofu alebo tempeh, panvicu neumyjeme ale v tomto „výpeku“ si opražíme ešte listový špenát.
4. V hlbšej mise si všetko dobre premiešame, osolíme himalájskou soľou, posypeme petržlenovou vňaťou a na sucho opraženými tekvicovými semienkami.
Volila som celozrnný kuskus, ktorý si môžete kúpiť v sieti DM. Nazvala som ho happy kuskusom, lebo červená šošovica, ktorú som v tomto recepte použila, patrí medzi potraviny, ktoré pomáhajú vnášať šťastie do života, bojuje proti depresiám.Okrem toho je veľmi ľahko stráviteľnou strukovinou a spolu s tofu zabezpečia optimálny prísun bielkovín a odporúča sa aj pri fit režime, čo je in hlavne teraz v čase plavkovej sezóny :-). Červená šošovica podporuje účinky špenátu v tomto jedle, keďže obsahuje dokonca viac železa ako samotný špenát.
Verím, že ti bude chutiť. Dobrú chuť :-)
Ingrediencie:
- 70 g kuskusu ( dostupné v sieti obchodov DM)
- 50 g červenej šošovice (dostupné v každom dobrom bioobchode, ja osobne mám najradšej ASTEVIU v OC Central)
- 1 kocka listového špenátu BONDUELLE
- ¾ - balenie údeného tofu alebo údený tempeh
- tekvicové semienka
- sójová omáčka
- voda
- rasca
- petržlenová vňať
- himalájska soľ (bioobchod ASTEVIA v OC Central)
Postup:
1. Kuskus a červenú šošovicu krátko, približne 10 minút, povaríme na miernom plameni v zovretej vode.
2. Medzitým si pripravíme nálev pre tofu; zmiešame sójovú omáčku s vodou v pomere 1:1, pridáme rascu, dobre premiešame a namočíme na kocky nakrájané údené tofu. V prípade, že si namiesto údeného tofu zvolíme údený tempeh, robíme recept bez tohto nálevu.
3. Na panvici si potom opražíme tofu alebo tempeh, panvicu neumyjeme ale v tomto „výpeku“ si opražíme ešte listový špenát.
4. V hlbšej mise si všetko dobre premiešame, osolíme himalájskou soľou, posypeme petržlenovou vňaťou a na sucho opraženými tekvicovými semienkami.
Tento recept môžeš vyskúšať aj s bulgurom a quinoou. Je to rovnako rýchle a chutné ako kus kus. Takto môžeš jeden recept využiť na 3 spôsoby.
Veronika Široká
Redaktor vo Fitshaker
Kategórie
Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.