Tento koláčik musíte vyskúšať. Je proste mňam! Ak vám zostali nejaké zásoby čučoriedok, malín, či iného lesného ovocia ešte z minulého leta, teraz je ten najlepší čas ich spotrebovať :-)
Pripravte si:
- 150g ovsených vločiek
- 120g špaldovej múky
- 160g cukru z kokosových kvetov (kúpite v bio obchode) resp. trstinového cukru
- pol lyžičky sódy bikarbóny
- 1 lyžica mletej škorice
- štipka soli
- 120g rozpusteného a vychladnutého masla
- 1 postrúhané jablko
Na plnku:
- 500g malín a čučoriedok (alebo aj iného ovocia)
- 2 lyžice cukru z kokosových kvetov, príp. trstinového cukru
- 2 lyžice vody
Ako na to:
1. Rúru si predhrejeme na 170 stupňov.
2. Zmiešame múku, vločky, cukor, sódu bikarbónu, škoricu a soľ.
3. Pridáme rozpustené maslo, postrúhané jabĺčko a necháme 15 minút odpočívať.
4. Pripravíme si ovocnú plnku- dáme do hrnca ovocie, vodu, cukor, príp. trošku citrónovej šťavy a chvíľku povaríme.
5. Vymastíme a vymúčime tortovú formu. Do nej vložíme 2/3 cesta a dáme na 20 minút zapiecť.
6. Po 20-tich minútach pridáme ovocnú plnku a vrch posypeme zvyšným cestom. Opäť dáme zapiecť na 20 minút do trúby.
Som inštruktorkou rôznych skupinových cvičení, trénerkou a výživovou poradkyňou. Rada trávim hodiny nielen v telocvični, ale aj na čerstvom vzduchu a v kuchyni. Prostredníctvom mojich článkov by som ťa chcela "chytiť za ruku" a ukázať ti zdravšiu a lepšiu cestičku, po ktorej môžeš ísť. Budeš sa na nej cítiť fantasticky. Sľubujem :-).