Zdravé chrumkanie: Fantastické olivovo–parmezánové krekry

Vytlačiť článok

Silvester sa blíži a nájsť v obchodoch niečo zdravé na mlsanie za rozumnú cenu nie je vôbec ľahké. Oveľa jednoduchšie a zdravšie je si niečo také pripraviť doma. Po týchto skvelých olivovo-parmezánových krekroch už absolútne nebudeš mať chuť na žiadne mastné a nezdravé čipsy, či iné kalorické bomby. A navyše, sušienky potešia aj tvojich maškrtných kamošov, ktorí sú polotovarov už dávno prejedení :-).

Hlavná ingrediencia týchto keksíkov je biela pohánka. Tým pádom sú krekry úplne bezlepkové. Pohánka pozitívne vplýva na naše cievy a obsahuje množstvo vitamínov, ako napríklad vitamín C, ktorý podporuje našu obranyschopnosť. Skúsiš nimi prekvapiť aj ty?

Čo budeme potrebovať?

  • 200 g pomletej bielej pohánky (alebo pohánkovej múky)
  • 1 dcl mlieka
  • 150 g masla
  • 1 ČL soli
  • ½ ČL kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 100 g olív
  • 50 g nastrúhaného parmezánu

Ako budeme postupovať?

1. Zmiešame všetko okrem olív, 50 g masla a parmezánu. Vytvarujeme 4 guľaté bochníky a odložíme na polhodiny na chladničky.

2. Rozmixované olivy zmiešame s 50 g masla, štipkou soli a postrúhaným parmezánom, z čoho nám vznikne olivová pasta.

3. Rozvaľkáme bochníky na cca 2 mm hrubé plátky a každý natrieme pastou. Stočíme a necháme hodinku v chladničke.

4. Nakrájame na kolieska hrubé cca 4 mm a dáme piecť pri 190 stupňoch na cca 15 minút.

1 (5)

3 (5)

4 (3)

Hotovo a zdravé chrumkanie je na stole. Uži si ho :-).

 

d2 (3)

 

Ďalšie tipy na slané keksíky bez obrovských výčitiek:

Cviklové trojuholníčky so semienkami

Mrkvové krekry zo špaldovej múky

Zdravé pagáčiky do pol hodiny

Nela Juričová

Nela Juričová

Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.
Nela Juričová

Článok bol pridaný dňa 29/12/2015 a zaradený do kategórie: BezlepkovéDesiataReceptyZdravé chrumkanie   |   Autor: Nela Juričová

Komentáre