Zdravé bezlepkové muffiny na slano

Slané muffiny – ideálne na raňajky, desiatu alebo pre návštevy. Určite si ich zamiluješ. Keď si ich upečieš večer, ráno máš postarané o originálne raňajky, ku ktorým stačí len nakrájať poriadnu porciu zeleniny a hotovo. Ak nevieš, čo pribaliť deťom na desiatu do školy, tento recept ťa zachráni a tvoja ratolesť razom zabudne na balené chrumky či keksíky. Či nebodaj, prídu kamošky, ktoré nejedia sladké, lebo si strážia postavu? Týmto slaným koláčikom sa im rozhodne zavďačíš. Tak čo? Prehovorili sme ťa a dáš sa na pečenie :-)?

Čo budeme potrebovať na 6 porcií?

  • 4 ks vajec
  • ½ hrnčeka cícerovej múky (môžeš použiť aj pohánkovú)
  • ½ čl kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 3 ks kvalitnej šunky (min.90% podiel mäsa)
  • 3 kolieska kvalitných olomouckých syrečkov
  • jarnú cibuľku
  • soľ, čierne korenie, tymián
  • ghee maslo na vymastenie formy (alebo kvalitné kravské maslo)

Ako budeme postupovať?

1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.

2. Nádobu na muffiny vymastíme maslom ghee (aby sme predišli prilepeniu cesta na povrch formy) a vložíme do nich kvalitnú šunku. Pripravený plech si odložíme bokom.

3. Vajcia rozbijeme a mixujeme ručným mixérom do hustejšej hmoty.

4. Za stáleho miešania pridávame múku a kypriaci prášok.

5. Osolíme, okoreníme a pridáme tymián.

6. Nakoniec do pripraveného cesta pridáme nakrájaný syr a posekanú jarnú cibuľku.

7. Cesto vložíme do muffinových košíčkov vystlaných šunkou a dáme piecť.

Poznámka: I keď to tak na prvý pohľad nevyzerá, olomoucké syrečky sa vyrábajú z tvarohu a majú nízky obsah tuku, tak si tieto muffinky môžeš dopriať úplne bez obáv :-).

bezlepkové muffiny na slano

A muffinky sú na svete. Prajeme výbornú chuť :-).

 

Ďalšie recepty, ktorými môžeš pohostiť návštevu:

Zdravé pagáčiky za pár minút

Bezlepkové trojuholníčky z 3 ingrediencií

Slané semienkové keksíky s avokádovou nátierkou

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 24/09/2016 a zaradený do kategórie: BezlepkovéDesiataRaňajkyRecepty   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre