Zdravá domáca bábovka bez výčitiek
Milovníčky báboviek, dnes máte šťastný deň :). Prinášam vám recept na moju obľúbenú domácu bábovku, ktorá obsahuje samé zdravé suroviny, takže je vhodná pre všetkých, čo milujú sladké a zdravé papanie. Pre mňa je bábovka skvelá na raňajky, kde si ju môžem vychutnať k poháru kokosového či mandľového mlieka. Odporúčam si ju pripraviť s touto ovocnou omáčkou z lesných malín či čučoriedok. Bábovku krásne ozvláštni a dodá jej úžasnú sviežu chuť. Ideme na to? :)
Čo budeme potrebovať na prípravu?
- 100 g špaldovej múky
- 200 g rozmixovaných ovsených vločiek
- 100 g strúhaného kokosu
- 3 PL kokosového oleja
- 3 vajcia
- 3 PL medu
- 1 biely jogurt
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 PL škorice
- ovocie (lesná zmes)
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 1 horká čokoláda s vysokým podielom kakaa
Ako budeme postupovať?
1. Špaldovú múku a múku z ovsených vločiek zmiešame s kokosom, škoricou a sódou bikarbónou. Vznikne nám sypká zmes.
2. Vajíčka vyšľaháme s medom a kokosovým olejom. Pridáme jogurt a nakoniec zmixujeme so sypkou zmesou. Ak máme zmes príliš hustú prilievame do nej pomaly vlažnú vodu, až kým sa nebude dať vyliať do formy.
3. Pečieme na 170° cca 50-60 minút vo vymastenej a vysypanej formy na bábovku.
4. Keď bude bábovka upečená, necháme ju chvíľu vychladnúť vo forme a následne ju vyklopíme.
5. Čokoládu si necháme roztopiť a natrieme ju na bábovku.
6. Dozdobíme ovocím, ktoré si prevaríme v malom hrnci s vanilkovým extraktom. (Ak je pre vás ovocie veľmi kyslé môžete si dať do hrnca aj trochu medu).
Tramtadadááá. Bábovka je na svete. Dobrú chuť a nádherný deň :)
Ďalšie sladké dobroty, ktoré by si mala vyskúšať:
Čokoládový srnčí chrbát bez múky
Michaela Chalupková
Najnovšie články od Michaela Chalupková (zobraziť všetky)
- Svieža fitness večera: Lahodné kuracie nuggetky so zeleninou - 26. júna 2015
- Palacinky naslano ako ich nepoznáš - 1. mája 2015
- Zdravá domáca bábovka bez výčitiek - 19. apríla 2015
Článok bol pridaný dňa 19/04/2015 a zaradený do kategórie: Bábovky a iné sladké pečivoFitness dezertyRaňajkyRecepty | Autor: Michaela Chalupková