Prístup na túto stránku majú len registrovaní návštevníci

Registrácia je zadarmo, odkaz nájdeš nižšie ;-)

Tvoja e-mailová adresa

Tvoje heslo

alebo sa prihlás cez facebook/ twitter

Späť na klasické prihlásenie

Nevieš si spomenúť na svoje heslo? Získaj nové na tejto stránke!

Ešte nie si zaregistrovaná? Registruj sa zdarma TU.

Ukončenie zmeny typu členstva

Dokončenie zmeny typu členstva

VIANOČNÝ DARČEK!

Máš od nás PREMIUM členstvo zadarmo až do 26.12.2015 do polnoci. Aby si stihla aspoň trošku spáliť tie vianočné koláčiky ;-)

Prajeme príjemné cvičenie :-)

Fitshaker tím

Naozaj chceš vynulovať svoje štatistiky?

Kliknutím na Áno zmažeš štatistiky – deň cvičenia, odcvičené hodiny a spálené kalórie.

Ukončenie testu

Naozaj chceš predčasne ukončiť test? Nezistíš tak, aké cvičenie je pre teba najlepšie.

Chceš si zmeniť program?

Momentálne máš nastavený program . Chceš ho zmeniť na program Zapekané plnené palacinky: vynikajúci obed aj pohostenie pre návštevy?

Zapekané plnené palacinky: vynikajúci obed aj pohostenie pre návštevy

Vytlačiť

Čakáš návštevu a rozmýšľaš čo zaujímavé pripraviť? Máš po sviatkoch mäsa dosť a chceš si dopriať niečo sýte a pritom ľahké? Mám pre teba dobrý tip. Plnené palacinky! Na prvý pohľad klasika. Stačí sa však zahryznúť a hneď zistíš pravý opak. Korenisté slané palacinky, plnené 3 druhmi syra, zaliate paradajkami a všetko spolu zapečené, tvorí chutnú, sýtu a neodolateľnú zostavu. Príprava je časovo náročnejšia, stojí však zato vyskúšať.

 

Počet kusov: 10 ks palaciniek/priemer palacinky 18-20 cm

Doba prípravy:  cca 60 minút

Čo budeme potrebovať na 10 palaciniek?

Na palacinky:

  • 2 šálky špaldovej hladkej múky
  • 1 lyžička morskej/himalájskej soli
  • 2 lyžičky karí korenia
  • 2 lyžičky kajanského korenia
  • 0,5 l kvalitného mlieka
  • 2 vajíčka
  • 2 lyžice kokosového oleja

Na náplň:

  • 1 lyžicu olivového oleja (príp. kokosového oleja či ghee masla)
  • 1 cibuľu
  • 200 g čerstvý špenát
  • 250 g ricotty
  • 125 g parmezán (príp. množstvo podľa vlastnej chuti)
  • 2 x 125 g mozzarelly (príp. množstvo podľa vlastnej chuti)

Na paradajkovú omáčku:

  • 1 lyžica olivového oleja (príp. kokosového oleja či ghee masla)
  • 1 cibuľu
  • 2 x 500 g pasírovaných paradajok (príp. paradajky v konzerve/čerstvé)
  • morskú/himalájsku soľ
  • korenie (škorica, bazalka, oregano, mleté čierne korenie)
  • 1 hrsť parmezánu

Ako budeme postupovať?

1. Najprv pripravíme palacinky. V miske zmiešame múku, korenia a soľ.

2. Do vlažného mlieka pridáme vajíčka, roztopený kokosový olej a premiešame.

3. Pridáme k sypkej zmesi a ešte raz všetko poriadne zmiešame.

4. Palacinky opekáme na čistej panvici (tým, že sme do nich pridali olej sa nebudú na panvicu lepiť).

5. Potom pripravíme syrovú náplň. Na oleji opražíme dozlatista nakrájanú cibuľku, k nej pridáme špenát a 5 minút podusíme.

6. Necháme chvíľku vychladnúť. Ricottu, nastrúhaný parmezán a mozzarellu zmiešame s vychladnutým špenátom.

7. Zmes jemne navrstvíme na pripravené palacinky. Na 1 palacinku vyjde cca 1 kopcovitá lyžica zmesi.

8. Ako poslednú pripravíme paradajkovú omáčku. Na oleji do zlata opražíme cibuľku, pridáme pasírované paradajky a privedieme k varu.

9. Osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti a na koniec pridáme za hrsť nastrúhaného syra (parmezán). Pozor!!! Omáčku neriedime vodou!!!

10. Nakoniec na dno pekáča nalejeme 1/3 omáčky, do ktorej ukladáme naplnené palacinky. Zvyšnú omáčku nalejeme na palacinky a posypeme nastrúhanou mozzarellou.

11. Pečieme pri 170°C cca 25 minút, kým sa syr nerozpustí a trošku zapečie.

 

TIP: Ak máš rada sladkejšiu paradajkovú omáčku, môžeš do nej pridať trstinový cukor alebo med. Paradajkovú omáčku môžeš vymeniť za svoju obľúbenú.

zapekané palacinky

 

špenátovo-ricottové palacinky

 

vegetariánske palacinky

 

špenátové palacinky

Prajem ti dobrú chuť! :-)

 

Ďalšie zaujímavé recepty nájdeš v našich knihách:

fitshaker knihy

 

Inšpiruj sa aj týmito receptami:

Plnené mäsové placky

Pizza s hruškami a mozzarellou

Netradičné lasagne aj pre vegetariánov

Antónia Puškášová

Antónia Puškášová

Redaktorka na Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchúprípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz
Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 10/01/2018 a zaradený do kategórie: ReceptyVegetariánske   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre

Vyhľadávanie

Novoročný bestseller!

Novoročný bestseller!
×

Sleduj priame prenosy zdarma!

Cvič podľa videí, alebo sa inšpiruj našimi video diskusiami o zdraví a chudnutí. Registrácia je zdarma.