Zapekaná letná zelenina s mozzarellou a lososom

Máš v chladničke niekoľko druhov zeleninky a nevieš čo s ňou? Najjednoduchšie je zapiecť ju! Kombinácia baklažánu, cukety a paradajok je nielen výživná, ale chutí dokonale a sviežo. Ako stvorená do tohto počasia :-). A vďaka mozzarelle nebudeš o chvíľu znova hladná. Podávať môžeš samostatne ešte s čerstvým šalátom alebo ako prílohu napríklad k rybke. Odporúčam grilovaného lososa. Mňam!

Čo budeme potrebovať na 1-2 porcie?

  • ½ cukety
  • ½ baklažánu
  • 1 cibuľu
  • 1 veľkú paradajku
  • 1 mozzarellu
  • syr Grana Padano
  • 2-3 šampiňóny
  • himalájsku soľ
  • čierne korenie
  • tuk na vymazanie formy
  • lososa (v prípade, že budeš podávať s ním)

Ako budeme postupovať?

1. Zeleninu umyjeme. Cuketu a baklažán nakrájame na cca 1 cm plátky, koliesko baklažánu prekrojíme ešte na štvrtiny. Paradajky, cibuľu a šampiňóny nakrájame na tenšie plátky.

2. Malú formu vhodnú na zapekanie vymažeme tukom (maslo, olivový olej) a striedavo do nej ukladáme zeleninu prekladanú mozzarellou.

3. Posolíme, posypeme čerstvo zomletým korením, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre na 180 stupňov asi 20 minút.

4. Potom ešte teplé posypeme syrom Grana Padano.

5. Môžeme podávať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu k mäsu alebo rybe. Ja som si na panvici pripravila lososa a táto kombinácia bola fantastická.

fitshaker-blog-zeleninove-ragu1

fitshaker-blog-zeleninove-ragu2

fitshaker-blog-zeleninove-ragu3

fitshaker-blog-zeleninove-ragu4

fitshaker-blog-zeleninove-ragu

Prajem dobrú chuť :-).

 

Ďalšie tipy na večeru s mäskom:

Ryžové rezance s kuracím mäsom

Lahodné kuracie nuggetky

Losos-Quinoa Express

Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 28/06/2016 a zaradený do kategórie: BezlepkovéJedlá z rýbPotréningovéRecepty   |   Autor: Lucia Súkeníková

Komentáre