Večera po tréningu plná proteínov: Zapekaná cuketa s hubami

Množí sa ti v záhradke cuketa a ty už naozaj nevieš, čo s ňou? Placiek, polievok a prívarkov si už prejedená a rada by si skúsila niečo originálnejšie? Vyčaruj si túto bleskovú večeru, ktorú si môžeš dopriať aj po tréningu. Vďaka vajíčkam, hubám a syru obsahuje kopec bielkovín, ktoré tvoje telo tak potrebuje. Ak nemáš rada huby, pokojne nahraď sezónnou zeleninou podľa chuti.

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 1 stredne veľkú cuketu
  • 2-3 vajíčka
  • čerstvé bylinky (napr. oregano a bazalku)
  • mozzarella guľôčky
  • šampiňóny alebo iné huby podľa chuti (ja som použila čerstvé lesné huby)
  • soľ
  • korenie
  • cibuľu
  • olivový olej na tepelnú úpravu

Ako budeme postupovať?

1. Huby očistíme a nakrájame. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme očistené huby, soľ a mleté čierne korenie. Podusíme ich do mäkka a necháme vychladnúť.

2. Potom k nim primiešame vajíčka a touto zmesou naplníme na polovicu prekrojené a vydlabané cukety.

3. Posypeme ich bylinkami, ozdobíme mozzarella guľôčkami a dáme zapekať na 180 stupňov na cca 15-20 minút. Podávame so šalátom na večeru alebo so zemiakmi na obed.

fitshaker-blog-plnene-cukety1

fitshaker-blog-plnene-cukety2

fitshaker-blog-plnene-cukety3

fitshaker-blog-plnene-cukety4

fitshaker-blog-plnene-cukety5

fitshaker-blog-plnene-cukety6

Dobrú chuť želám :-).

 

Ďalšie cuketové recepty, ktoré by si mala skúsiť:

Famózne cuketové placky

Zdravé čipsy z cukety

MEGA dobré cuketové tyčinky

Zapekaná cuketa so zeleninou

Cuketa s olivami a parmezánom

Lucia Súkeníková

Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).
Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 25/08/2016 a zaradený do kategórie: BezlepkovéPotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Lucia Súkeníková

Komentáre