Večera po tréningu plná proteínov: Zapekaná cuketa s hubami

Množí sa ti v záhradke cuketa a ty už naozaj nevieš, čo s ňou? Placiek, polievok a prívarkov si už prejedená a rada by si skúsila niečo originálnejšie? Vyčaruj si túto bleskovú večeru, ktorú si môžeš dopriať aj po tréningu. Vďaka vajíčkam, hubám a syru obsahuje kopec bielkovín, ktoré tvoje telo tak potrebuje. Ak nemáš rada huby, pokojne nahraď sezónnou zeleninou podľa chuti.

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 1 stredne veľkú cuketu
  • 2-3 vajíčka
  • čerstvé bylinky (napr. oregano a bazalku)
  • mozzarella guľôčky
  • šampiňóny alebo iné huby podľa chuti (ja som použila čerstvé lesné huby)
  • soľ
  • korenie
  • cibuľu
  • olivový olej na tepelnú úpravu

Ako budeme postupovať?

1. Huby očistíme a nakrájame. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme očistené huby, soľ a mleté čierne korenie. Podusíme ich do mäkka a necháme vychladnúť.

2. Potom k nim primiešame vajíčka a touto zmesou naplníme na polovicu prekrojené a vydlabané cukety.

3. Posypeme ich bylinkami, ozdobíme mozzarella guľôčkami a dáme zapekať na 180 stupňov na cca 15-20 minút. Podávame so šalátom na večeru alebo so zemiakmi na obed.

fitshaker-blog-plnene-cukety1

fitshaker-blog-plnene-cukety2

fitshaker-blog-plnene-cukety3

fitshaker-blog-plnene-cukety4

fitshaker-blog-plnene-cukety5

fitshaker-blog-plnene-cukety6

Dobrú chuť želám :-).

 

Ďalšie cuketové recepty, ktoré by si mala skúsiť:

Famózne cuketové placky

Zdravé čipsy z cukety

MEGA dobré cuketové tyčinky

Zapekaná cuketa so zeleninou

Cuketa s olivami a parmezánom

Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 25/08/2016 a zaradený do kategórie: BezlepkovéPotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Lucia Súkeníková

Komentáre