STRAŠIDELNÉ GULE
Čo potrebujeme na cca 15 kusov?
- 1 šálku ovsených vločiek,
- ½ šálky strúhaného kokosu,
- ½ šálky ľanových semienok,
- 5 lyžíc arašidového masla,
- 3 lyžice medu,
- ¼ šálky čokoládových kúskov,
- voliteľnú ingredienciu: za hrsť hrozienok, alebo nasekaných orechov.
Ako na to?
- Zmiešame všetky ingrediencie a dáme na cca 10 minút do chladničky, aby sa nám jednoduchšie tvarovali guličky.
- Vytvarujeme guličky, ktoré obalíme v čokoláde. My sme použili na prípravu čokolády karobový extra tmavý prášok, kokosový olej a med. Môžete použiť aj kakao, alebo čokoládu s vysokým % kakaa.
- Na záver dáme guličky ešte do chladničky, pozapichujeme do nich špáradlá s duchmi, či inými strašidlo- motívmi a hotovo :-).
P.S. Ideálne pre všetky maškrtné jazýčky ako rýchly zdravý snack.
Čo potrebujeme?
- 1 a ½ šálky špaldovej hladkej múky,
- 2 štipky soli (ideálne himalájskej, alebo morskej),
- nastrúhanú citrónovú kôru z polovice menšieho citróna (bio kvality),
- 110 g masla (3/4 z klasického balenia),
- ½ šálky cukru (hnedého, alebo z kokosových kvetov),
- 1 menšie vajíčko.
Ako na to?
- Zmiešame múku so soľou a citrónovou kôrou.
- Zmiešame maslo s cukrom.
- Pridáme jedno vajíčko a miešame.
- Sypkú a tuhú zmes zmiešame dokopy, dáme na papier na pečenie a necháme cca ½ hodinu odpočívať.
- Cesto položíme na papier na pečenie a prikryjeme ho ďalším kusom papiera. Rozvaľkáme.
- Rozvaľkané cesto na rovnakú hrúbku vykrajujeme a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na cca 10 minút.
- Po vychladnutí obaľujeme v tmavej poleve napr. z karobového prášku.
Halloweenske vykrajovačky sme kúpili v Tescome, ale určite ich dostať aj v iných domácich potrebách. Príp. ak ste na žiadne takéto vykrajovačky nenatrafili, použite vianočné a napečte si vianočné perníčky. Sú naozaj vynikajúce :-).
Čo potrebujeme?
- čierne olivy (ideálne bez kôstok),
- nátierka podľa vlastného výberu.
Ako na to?
Z olív tvarujeme pavúčikov. A to tak, že olivu prerežeme na polovicu. Z jeden polovice urobíme telo a z druhej nožičky. Nátierku si volíme podľa chuti, my sme zvolili bryndzu.
Jednohubky s kvapkou lahodnej krvičky (použili sme chilli omáčku) :-).
Dopĺňame sa celý život. A niekedy sa nám to podarí aj pri písaní článkov. Každý prihodí niečo a článok ako tento je na svete :-)