Prístup na túto stránku majú len registrovaní návštevníci

Registrácia je zadarmo, odkaz nájdeš nižšie ;-)

Tvoja e-mailová adresa

Tvoje heslo

alebo sa prihlás cez facebook/ twitter

Späť na klasické prihlásenie

Nevieš si spomenúť na svoje heslo? Získaj nové na tejto stránke!

Ešte nie si zaregistrovaná? Registruj sa zdarma TU.

VIANOČNÝ DARČEK!

Máš od nás PREMIUM členstvo zadarmo až do 26.12.2015 do polnoci. Aby si stihla aspoň trošku spáliť tie vianočné koláčiky ;-)

Prajeme príjemné cvičenie :-)

Fitshaker tím

Ukončenie testu

Naozaj chceš predčasne ukončiť test? Nezistíš tak, aké cvičenie je pre teba najlepšie.

Naozaj chceš vynulovať svoje štatistiky?

Kliknutím na Áno zmažeš štatistiky – deň cvičenia, odcvičené hodiny a spálené kalórie.

Chceš si zmeniť program?

Momentálne máš nastavený program . Chceš ho zmeniť na program Tip na olovrant či snack pre návštevy: talianska focaccia so sušenými paradajkami?

Tip na olovrant či snack pre návštevy: talianska focaccia so sušenými paradajkami

Vytlačiť

Čerstvý domáci chlieb je ideálnou prílohou k letným šalátom, čerstvej zelenine či grilovaným dobrotám. Má mnoho chutných a rozličných podôb. Zbožňujem taliansku kuchyňu, pretože ich  recepty sú jednoduché, pestré na vône, chute, farby a hlavne sa dajú robiť na mnoho rozličných spôsobov. Už dlho som nepiekla chlebík, keďže mi v poslednom čase nič poriadne nevykyslo. Našla som recept na jednoduché slané pečivo (talianska foccacia), rýchlo a ľahko som ho vymiesila, pekne vykysol a pridala som do neho všetko, čo mám rada. Konečný výsledok bol viac než uspokojivý. Bytom sa preháňala omamná vôňa korenia a mne sa začali zbiehať slinky. Nedočkavo chodím okolo rúry a pozorujem, ako cesto krásne rastie a chytá farbu. Hotovo. Prvý pokus má ešte malé  nedostatky, ktoré bude potrebné vylepšiť. Chuť to však neovplyvnilo. To je môj nový obľúbený chlieb, plný rozmanitých chutí, vôní a pôžitku.

Doba prípravy: 1 hodina 40 minút

Čo budeme potrebovať na cca 12 ks?

  • 3 1/2 šálky celozrnnej špaldovej múky
  • 1 lyžicu sušeného droždia
  • 1 lyžicu sušeného oregana
  • 1 lyžicu sušenej bazalky
  • 1 lyžicu sušeného rozmarínu
  • 1 lyžicu domáceho medu
  • 1 lyžičku morskej/himalájskej soli
  • 2 šálky parmezánu (príp. iným obľúbeným syrom)
  • 3 lyžice kvalitného olivového oleja + olej na potretie chleba
  • 1 1/3 šálky vlažnej vody
  • 2 hrste kvalitnej salámy
  • cca 15 ks sušených paradajok (príp. môžu byť aj čerstvé)

Ako budeme postupovať?

1. V miske zmiešame múku, sušené droždie, korenie, med, soľ a najemno nastrúhaný parmezán.

2. Pridáme olivový olej a vodu. Miešame dovtedy, kým sa cesto úplne nespojí.

3. Cesto dáme na pomúčenú dosku a hnetieme 3 až 5 minút.

4. Potom ho dáme naspäť do misky a necháme kysnúť na teplom mieste 40-60 minút.

5. Do vykysnutého cesta postupne pridáme na kocky nakrájanú salámu a paradajky. Nezabudneme ich do cesta popritláčať, aby po upečení v chlebíku držali.

6. Keď je všetko spracované, vyvaľkáme cesto vo veľkosti plechu 30 x 40 cm a urobíme na ňom prstami malé jamky.

7. Plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto potrieme olivovým olejom a ochutíme čerstvým alebo sušeným rozmarínom.

8. Pečieme pri teplote 190°C cca 35-40 minút.

9. Podávame buď samotný alebo k zelenine, šalátu, mäsu, resp. k čomu nám to pasuje najviac. Chlebík si môžeme zobrať zo sebou na túru, piknik či kúpalisko.

 

TIP: Do tohto chlebíka sa hodia aj kapary či olivy.

slany taliansky chlieb

 

domace pecivo

 

susene paradajky

 

navstevy

Verím, že ti bude chutiť. ;-)

 

Ďalšie recepty, ktoré by si mohla pripraviť na pohostenie pre návštevy:

Zeleninová focaccia

Malinová galetka s ricottou

Makové krekry

Antónia Puškášová

Antónia Puškášová

Redaktorka na Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchúprípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz
Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 01/08/2017 a zaradený do kategórie: DesiataPečivoRecepty   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre

Vyhľadávanie

Nové cvičebné videá!

Nové cvičebné videá!
×

Sleduj priame prenosy zdarma!

Cvič podľa videí, alebo sa inšpiruj našimi video diskusiami o zdraví a chudnutí. Registrácia je zdarma.