1.recept: Hokaido-tuniakové rezance
Čo potrebujeme na prípravu 3-4 porcií?
- 1 hokkaido tekvicu,
- 2 balenia konzervy tuniaka,
- 1 cibuľu,
- 1 lyžicu kokosového oleja,
- 1 strúčik cesnaku,
- čierne korenie,
- čili korenie,
- himalájsku soľ.
Ako na to?
2. Pridáme na maličké kocky nakrájanú tekvicu a restujeme do mäkka.
3. Na záver pridáme tuniaka, korenia a soľ. Dobre premiešame a ešte chvíľku restujeme. Podávame s celozrnnými rezancami (kúpite v bio obchode). Ako večeru po cvičení si namiesto celozrnných rezancov môžeme pripraviť cuketové rezance. Vezmeme zúbkatú škrabku, vytvoríme tenké rezančeky a je to :-).
2. recept: Tekvicový puding
Čo potrebujeme na prípravu 2 porcií?
- 1 menšiu tekvicu Hokaido, príp. maslovú tekvicu,
- 2 banány,
- kakao,
- kokos,
- orechy.
Ako na to?
2. Keď je tekvička mäkká, rozmixujeme ju ponorným mixérom do hladka a pridáme banány. Mixujeme na hladký krém.
3. Do pohárov servírujeme kokos, tekvicový krém a do druhej časti tekvicového krému pridáme kakao. Po rozmiešaní dostaneme čokoládovú zmes. Ak nám je málo sladká, môžeme ochutiť troškou medu.
4. Na vrch dáme hrsť orechov. Nech ti chutí :-)
Tip: Ak si milovník výrazných chutí odporúčame do pudingu pridať troška chilly alebo zázvoru.
Som inštruktorkou rôznych skupinových cvičení, trénerkou a výživovou poradkyňou. Rada trávim hodiny nielen v telocvični, ale aj na čerstvom vzduchu a v kuchyni. Prostredníctvom mojich článkov by som ťa chcela "chytiť za ruku" a ukázať ti zdravšiu a lepšiu cestičku, po ktorej môžeš ísť. Budeš sa na nej cítiť fantasticky. Sľubujem :-).