Sladká maškrta bez výčitiek: Fantastický ovocný koláč z ovsených vločiek

Dopraj si sladkú maškrtu bez výčitiek. Nenáročný recept, ktorý je pripravený zo zdravých a dostupných surovín, zaručene uspokojí tvoje chuťové poháriky. Ovocný koláč je svieži a šťavnatý a v konečnom dôsledku ťa aj celkom zasýti. Príprava je veľmi jednoduchá a nezaberie veľa času. Odporúčam si ho vychutnať ráno k teplému čaju, alebo v kruhu svojich priateľov na poobednej sieste. Pozor však na zjedené množstvo! Poďme sa pustiť do prípravy :-).

Čo budeme potrebovať na plech s rozmermi 22×22 cm?

  • 1 šálku ovsených vločiek
  • 1 lyžica ovsených vločiek na posypanie
  • 3/4 šálky hladkej špaldovej múky
  • 1/3  šálky medu
  • 1/4 lyžičky mletého zázvoru (môžeš nahradiť škoricou alebo vanilkou)
  • 1/4 lyžičky soli
  • 8 lyžíc roztopeného kvalitného masla alebo kokosového oleja
  • 350 g mrazených jahôd (v sezóne čerstvé príp. môžeš nahradiť iným ovocím)
  • 125 g kvalitnej horkej čokolády

Ako budeme postupovať?

1. Rúru si predhrejeme na 175 stupňov a formu si potrieme maslom.

2. V miske si zmiešame ovsené vločky, múku, mletý zázvor, soľ, med a roztopené maslo a poriadne premiešame. Zmes má tuhšiu konzistenciu, takže ju do formy utlačíme rukami.

3. Na zmes si navrstvíme nakrájané jahody, horkú čokoládu a posypeme ovsenými vločkami.

4. Pečieme cca 30 -40 minút do zlatista.

Tip: Zmenou ovocia, korenia či pridaním sušeného ovocia a orechov si môžeš tento ovocný koláč pripraviť podľa svojej chuti. Prajem ti dobrú chuť! :-)

 

Množstvo zdravých a chutných dezertov nájdeš aj  v našej knihe Z fitka do kuchyne 1.

Tipy na senzačné koláče z ovsených vločiek:

Fit ovsený koláč s kúskami horkej čokolády

Raňajkový ovseno-kokosový koláčik za 15 minút

Chrumkavý raňajkový koláčik z ovsených vločiek. Úplne bez múky!

Antónia Puškášová

Redaktorka vo Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchúprípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz
Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 02/03/2017 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyRaňajkyRecepty   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre