Skvelý dezert či raňajky: Tapiokový puding s mangom, úplne bez lepku!

Poznáš tapioku? Sú to malé perličky, ktoré sa získavajú z koreňa manioku. Ten pochádza z Južnej Ameriky a podobá sa na zemiaky. Tapioka má neutrálnu chuť, minimálny obsah tuku a cholesterolu. Ak máš chuť na bezlepkový dezert, určite vyskúšaj tapiokový puding s mangom. Výborne sa hodí aj na raňajky.

 

Doba prípravy: 15 minút + 60 minút namáčanie + 2 hodiny chladenie

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 50 g tapiokových perličiek (kúpiš v bio obchode)
  • 150 ml vody
  • 150 ml kokosového mlieka
  • 1 lyžicu strúhaného kokosu
  • 1 banán
  • 1 zrelé mango
  • 1 lyžičku ľanových semienok
  • ovocie na ozdobu (napríklad marakuja, kiwi, jahody)

Ako budeme postupovať?

1. Tapiokové perličky namoč aspoň na 60 minút do vody.

2. Vodu zlej a zalej ich kokosovým mliekom.

3. Za stáleho miešania perličky v kokosovom mlieku var, až kým nevznikne hustá hmota. Bude to trvať asi 5 minút.

4. Primiešaj strúhaný kokos a prelej do misiek. Daj stuhnúť a vychladiť do chladničky (najlepšie cez noc).

5. Banán a mango rozmixuj na kašu. Pridaj ľanové semienka a znova mixuj. Túto ovocnú zmes vylej na stuhnutý puding a ozdob ovocím.

puding z tapiokovych guliciek

Verím, že po ochutnaní si tento puding zamiluješ rovnako, ako ja. Prajem ti príjemné vychutnávanie! :-)

 

Ďalšie fantastické tipy na dezerty či raňajky nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:

kucharska kniha z fitka do kuchyne special

 

Aj tieto recepty by ťa mohli zaujímať:

Chia puding

Jahodovo-banánový pohár

Jablkovo-orechový pohár

 

Sisa

Som trénerka a inštruktorka skupinových cvičení. Okrem toho milovníčka dobrého a zdravého jedla. Rada ľudí motivujem k tomu, aby sa viac hýbali a aby sa zaujímali o to, čo skončí v ich žalúdku. Kombinácia pohybu a vyváženej stravy môže každému zabezpečiť nielen krásnu postavu, ale predovšetkým pevné zdravie, dostatok energie a vitality.
Sisa

Článok bol pridaný dňa 26/05/2017 a zaradený do kategórie: DesiataFitness dezertyRaňajkové kaše a pudingyRaňajkyRecepty   |   Autor: Sisa

Komentáre