Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Overené pôstne jedlo - Pohánkové rizoto so zeleninou

NaN
pohánka

Potrebujeme: 

  • 1 hrnček pohánky
  • 2 hrnčeky vody
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 1 kaleráb
  • ½ brokolice
  • hrsť fazuľkových strukov
  • 1 lyžicu kokosového oleja
  • štipka papriky
  • štipka kurkumy
  • štipka soli
pohánka

Rizoto na milión spôsobov pozná každý. Skúšali ste však ryžu nahradiť niečím iným? Tradičným, a dnes predsa tak málo využívaným? I keď ryža patrí medzi zdravšie suroviny, ešte stále existuje lepšia a zdravšia alternatíva. Vyskúšajte pohánku! Medzi moje obľúbené recepty s pohánkou jednoznačne patrí aj pohánkové rizoto. Zelenina jemne prekryje výraznú chuť pohánky a výsledok je skvelý. Rizoto nie je suché, je ľahké, šťavnaté a výborné pre naše telo.

Vedeli ste, že pohánka obsahuje množstvo antioxidantov, čím nás chráni pred rôznymi chorobami, posilňuje imunitu, cievy a žily?

Je vzácna, keďže obsahuje vitamín P a je taktiež bohatá na minerály, vitamíny E a C a aminokyseliny. Bol by hriech ju nevyskúšať. :)

Ako na to?

1

Nakrájame mrkvy a kaleráb na malé kúsky. Na panvicu dáme lyžicu kokosového oleja a necháme ho roztopiť. Následne pridáme nakrájanú mrkvu s kalerábom, posypeme štipkou papriky a kurkumy, premiešame a dusíme.

2

Keď kúsky zmäknú, pridáme na polovicu nakrájané fazuľkové struky a brokolicu a všetko necháme dusiť. Do ďalšieho hrnca vysypeme hrnček pohánky, pridáme dva hrnčeky vody, prisypeme štipku soli, prikryjeme a varíme.

3

Keď sa z hrnca s pohánkou voda vyparí, primiešame ju do podusenej zeleniny a rizoto je hotové. Môžeme podávať spolu s červenou repou, uhorkou a nastrúhaným parmezánom.

fitshaker_blog_pohankove_rizoto1
fitshaker_blog_pohankove_rizoto2
fitshaker_blog_pohankove_rizoto3
Nela Juričová
Redaktor vo Fitshaker

Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.