Prístup na túto stránku majú len registrovaní návštevníci

Registrácia je zadarmo, odkaz nájdeš nižšie ;-)

Tvoja e-mailová adresa

Tvoje heslo

alebo sa prihlás cez facebook/ twitter

Späť na klasické prihlásenie

Nevieš si spomenúť na svoje heslo? Získaj nové na tejto stránke!

Ešte nie si zaregistrovaná? Registruj sa zdarma TU.

Ukončenie zmeny typu členstva

Dokončenie zmeny typu členstva

VIANOČNÝ DARČEK!

Máš od nás PREMIUM členstvo zadarmo až do 26.12.2015 do polnoci. Aby si stihla aspoň trošku spáliť tie vianočné koláčiky ;-)

Prajeme príjemné cvičenie :-)

Fitshaker tím

Naozaj chceš vynulovať svoje štatistiky?

Kliknutím na Áno zmažeš štatistiky – deň cvičenia, odcvičené hodiny a spálené kalórie.

Ukončenie testu

Naozaj chceš predčasne ukončiť test? Nezistíš tak, aké cvičenie je pre teba najlepšie.

Chceš si zmeniť program?

Momentálne máš nastavený program . Chceš ho zmeniť na program Obed na taliansky spôsob: Tagliatelle so zelenou špargľou?

Obed na taliansky spôsob: Tagliatelle so zelenou špargľou

Vytlačiť

Stále tvrdím, že v jednoduchosti je krása. Keď mi dcéra, ktorá žila v Taliansku, uvarila obyčajné špagety s maslom a parmezánom, bola som unesená z úžasnej a lahodnej chuti. Využime teda opäť raz sezónnu zeleninu a vylepšíme toto jednoduché jedlo práve o špargľu. Ja som použila zelenú špargľu, ktorá sa nemusí šúpať a chutí ako mladý hrášok. Obsahuje množstvo vitamínov, minerálov a výborne čistí močové cesty. Obľúbená je aj pri redukčných diétach pre jej nízku kalorickú hodnotu.

Doba prípravy: 40 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 300 g zelenej špargle
  • 200 g celozrnných talianskych cestovín TAGLIATELLE
  • 100 g kvalitného masla
  • čerstvé bylinky (napr. rozmarín, oregano, tymián)
  • 50 g strúhaného syru Grada Padano
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • 4 lyžice vody, v ktorej sa cestoviny varili

Ako budeme postupovať?

1. Špargľu umyjeme a nakrájame. V hrnci dáme zovrieť vodu a špargľu vložíme do hrnca na naparovanie, alebo sitka a varíme v pare cca 10 minút. Záleží na tom, ako máte radi zeleninu, ja som špargľu robila naskus.

2. V inom hrnci dáme zovrieť vodu na cestoviny. Vodu dobre osolíme a cestoviny uvaríme podľa návodu.

3. Keď máme cestoviny a špargľu hotovú, v panvici rozohrejeme maslo, pridáme bylinky, cestoviny, špargľu a 4 lyžice vody, v ktorej sa cestoviny varili.

4. Dochutíme soľou, čiernym korením a posypeme syrom.

5. Všetko spolu dobre premiešame a môžeme podávať.

tagliatelle

 

spagety

Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 250 g):

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny
2055 kJ

489 kcal

28 g 41 g 17 g

Ak sa radšej pozeráš, ako čítaš, ponúkame ti aj VIDEORECEPT ;-).

 

Skvelé inšpirácie na recepty nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 1:

zdrave recepty z fitka do kuchyne 1

Páči sa ti, že tento recept je nenáročný na prípravu? Potom isto oceníš aj naše ďalšie tipy:

Bylinková ryba so špenátovým pyré

Kuracie prsia na mede s ryžou

Kuskus s tofu a hráškom

 

Júlia Rašlová

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 17/05/2017 a zaradený do kategórie: CestovinyPotréningovéRecepty   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre

Vyhľadávanie

Recepty z blogu v novej knihe

Recepty z blogu v novej knihe

Najčítanejšie články za 30 dní

×

Sleduj priame prenosy zdarma!

Cvič podľa videí, alebo sa inšpiruj našimi video diskusiami o zdraví a chudnutí. Registrácia je zdarma.