Nízkokalorická polievka plná vitamínov – tekvicová s bylinkami

Jedna z najlepších polievok, ktorá je hotová raz-dva a zjedená ešte skôr. Okrem toho, že je chutná, je tiež mimoriadne hodnotná pre naše telo. Hokaido pomáha pri čistení organizmu. Používa sa pri poruchách funkcie žalúdka a ochoreniach sleziny. Je vynikajúca pre diabetikov. Obsahuje provitamín A – beta karotén a vitamín E, veľa draslíku aj vitamínu C. Dokonca, podporuje chudnutie a trávenie. Má vysoký podiel vody (91 %) a nízky obsah kalórií, takže je ideálnou možnosťou aj na večeru.

Čo budeme potrebovať?

  • ½ tekvice hokaido (cca 700 – 1000 g)
  • 1 až 1,5 l vody
  • petržlenovú vňať
  • 2 lístky šalvie
  • pažítku
  • ligurček
  • čerstvý zázvor
  • stredne veľkú cibuľu
  • kokosový olej

Ako budeme postupovať?

1. Tekvicu si nakrájame na kocky, šúpať ju nemusíme. V hrnci si na rozpálenom kokosovom oleji osmahneme nakrájanú cibuľku, pridáme tekvicu a zalejeme vodou.

2. Bylinky si nasekáme a pridáme do polievky. Zo zázvoru si odrežeme dva plátky, nasekáme ich a pridáme do polievky.

3. Všetko varíme asi 10-20 minút, pokým tekvica nezmäkne. Keď je tekvica už mäkká rozmixujeme ju ponorným mixérom.

TIP: Polievku môžeme podávať s nasekanou pažítkou a s lyžicou kyslej smotany.

fitshaker_blog_tekvicova_polievka1

shaker_blog_tekvicova_polievka2

shaker_blog_tekvicova_polievka6

Originálne servírovanie docieliš, ak ju naleješ do upečenej, vydlabanej tekvice. Mňaaam :-).

 

Ďalšie polievočky, ktoré by si mala vyskúšať:

Liečivá polievka zo stonkového zeleru

Najlepšia letná polievka – Gazpacho

Brokolicovo-špenátová polievočka

Patrícia Čeľovská

Článok bol pridaný dňa 02/09/2015 a zaradený do kategórie: PolievkyReceptyRýchle obedy či večere do 30 minútVegetariánske   |   Autor: Patrícia Čeľovská

Komentáre