Najlepšie zdravé krekry na chrumkanie

Každý má občas chuť na niečo, čo by mohol len tak schrúmať, či už pri sledovaní filmu v televízii alebo pri pracovaní na počítači. Aby si sa vyhla samým nezdravým a mastným čipsom či arašidom, prinášam ti tento skvelý, zdravý recept na úžasné krekry z rôznych druhov semienok. Len tak sa po nich zapráši, uvidíš. ;-) Príprava je úplne jednoduchá a výsledkom sú najlepšie zdravé krekry na chrumkanie, po ktorých si na čipsy už ani nespomenieš :-).

Čo budeme potrebovať?

  • 350 g špaldovej múky
  • 100 g ovsených vločiek
  • 150 ml olivového oleja
  • 100 ml vody
  • 100 ml tekvicových semienok
  • 100 ml slnečnicových semienok
  • 50 ml sezamu
  • 50 ml ľanových semienok
  • trošku bazalky
  • 1 lyžičku soli

Ako budeme postupovať? 

1. Všetko zmiešame dokopy a rozdelíme na polovicu.

2. Na plech s rozmerom 25 cm x 30 cm pripravíme papier na pečenie. Následne tu umiestnime jednu polovicu cesta a budeme sa snažiť buď valčekom, alebo prstami urobiť tenkú vrstvu cca 2 až 3 mm. Tento postup zopakujeme aj pri druhej polovici cesta.

3. Nožom cesto ešte pred pečením nakrájame na malé obdĺžniky.

4. Pečieme 25 minút pri 175 stupňoch.

5. Po vybratí a miernom vychladnutí ich porozlamujeme od seba a môžeme začať s pochrumkávaním :-).

Najlepšie zdravé krekry na chrumkanie

Najlepšie zdravé krekry na chrumkanie

Najlepšie zdravé krekry na chrumkanie

Najlepšie zdravé krekry na chrumkanie

Sú výborné aj ako občerstvenie pre návštevu. Pozor však na neskoré večerné chrumkanie pred telkou- síce sú zdravšie ako čipsy, ale predsa obsahujú kalórie. Večer pred telkou radšej so šálkou teplého čaju. Dobrú chuť! :-)

Množstvo zdravých a chutných snackov nájdeš aj  v našej knihe Z fitka do kuchyne 1.

fit recepty

 

Ďalšie snacky vhodné na chrumkanie ku telke:

Super chrumkavé krekry z tekvice hokkaido

MEGA chrumkavé krekry s parmezánom a bazalkou

Aj čipsy môžu byť zdravé. Priprav si ich z cukety!

Nela Juričová

Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.
Nela Juričová

Článok bol pridaný dňa 20/01/2017 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéDesiataReceptyVeganZdravé chrumkanie   |   Autor: Nela Juričová

Komentáre