Najlepšie zdravé krekry na chrumkanie
Každý má občas chuť na niečo, čo by mohol len tak schrúmať, či už pri sledovaní filmu v televízii alebo pri pracovaní na počítači. Aby si sa vyhla samým nezdravým a mastným čipsom či arašidom, prinášam ti tento skvelý, zdravý recept na úžasné krekry z rôznych druhov semienok. Len tak sa po nich zapráši, uvidíš. ;-) Príprava je úplne jednoduchá a výsledkom sú najlepšie zdravé krekry na chrumkanie, po ktorých si na čipsy už ani nespomenieš :-).
Čo budeme potrebovať?
- 350 g špaldovej múky
- 100 g ovsených vločiek
- 150 ml olivového oleja
- 100 ml vody
- 100 ml tekvicových semienok
- 100 ml slnečnicových semienok
- 50 ml sezamu
- 50 ml ľanových semienok
- trošku bazalky
- 1 lyžičku soli
Ako budeme postupovať?
1. Všetko zmiešame dokopy a rozdelíme na polovicu.
2. Na plech s rozmerom 25 cm x 30 cm pripravíme papier na pečenie. Následne tu umiestnime jednu polovicu cesta a budeme sa snažiť buď valčekom, alebo prstami urobiť tenkú vrstvu cca 2 až 3 mm. Tento postup zopakujeme aj pri druhej polovici cesta.
3. Nožom cesto ešte pred pečením nakrájame na malé obdĺžniky.
4. Pečieme 25 minút pri 175 stupňoch.
5. Po vybratí a miernom vychladnutí ich porozlamujeme od seba a môžeme začať s pochrumkávaním :-).
Sú výborné aj ako občerstvenie pre návštevu. Pozor však na neskoré večerné chrumkanie pred telkou- síce sú zdravšie ako čipsy, ale predsa obsahujú kalórie. Večer pred telkou radšej so šálkou teplého čaju. Dobrú chuť! :-)
Množstvo zdravých a chutných snackov nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 1.
Ďalšie snacky vhodné na chrumkanie ku telke:
Super chrumkavé krekry z tekvice hokkaido
MEGA chrumkavé krekry s parmezánom a bazalkou
Aj čipsy môžu byť zdravé. Priprav si ich z cukety!
- Avokádo plnené vajíčkom: blesková večera po tréningu nielen pre vegetariánov - 7. augusta 2017
- Grilovaná zelenina s tajnou prísadou a dipom tzatziki - 12. júla 2017
- Zdravá maková torta s citrónovou polevou. Recept aj pre úplné začiatočníčky! - 30. júna 2017
Článok bol pridaný dňa 20/01/2017 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéDesiataReceptyVeganZdravé chrumkanie | Autor: Nela Juričová