MEGA dobré cuketové lievance za pár minút

Lievance si zvykneme robiť, keď dostaneme chuť na niečo sladké. Avšak skvelá voľba sú aj neobvyklé lievance na slano, ktoré si môžeme spraviť napríklad na obed či večeru. Ich hlavnou prísadou je cuketa, ktorej sezóna vrcholí. Cuketa patrí medzi najzdravšie druhy zeleniny s veľmi nízkym obsahom kalórií. Jej hlavnou zložkou je voda, no okrem toho obsahuje aj bielkoviny, vitamíny, vlákninu a žiadny tuk. Postup zvládnu aj úplní začiatočníci, tak poďme na to :-).

Čo budeme potrebovať na 6 ks?

  • 2 hrnčeky nastrúhanej cukety
  • ½ hrnčeka špaldovej múky
  • 2 vajíčka
  • ¼ hrnčeka nastrúhaného parmezánu
  • 1 malú cibuľu
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov
  • 2 lyžičky soli
  • štipku oregana

Ako budeme postupovať?

1. Nastrúhame cuketu a vyžmýkame z nej vodu. Pridáme 2 vajíčka, nasekanú cibuľu a zmiešame.

2. V druhej miske zmiešame múku, parmezán, prášok do pečiva, soľ a oregano.

3. Tieto zmesi zmiešame dokopy. Na panvicu dáme zohriať kokosový olej.

4. Lievance opekáme z každej strany (na jednej strane približne 3 minúty) a podávame. Ako prílohu si môžeš nakrájať napríklad zeleninku a šalát ako ja :-).

fitshaker-blog-cuketove-lievance1

fitshaker-blog-cuketove-lievance2

fitshaker-blog-cuketove-lievance3

fitshaker-blog-cuketove-lievance4

Dobrú chuť prajem :-).

 

Ďalšie cuketové mňamky, ktoré ti zachutia:

Cuketové placky bez smaženia

Šťavnatá cuketová bábovka

Parádne cuketové tyčinky

Zapekaná cuketa s kuskusom

Plnený patizón s cuketou

Nela Juričová

Článok bol pridaný dňa 17/08/2016 a zaradený do kategórie: Palacinky, lievance a vaflePotréningovéRaňajkyReceptyRýchle obedy či večere do 30 minútVegetariánske   |   Autor: Nela Juričová

Komentáre