Medovo-škoricový horúci nápoj: Dokonalá prevencia pri chrípke a prechladnutí

O blahodárnych účinkoch škorice sa vie už dlho. Pomáha liečiť mnoho chorôb ako napríklad cukrovku či rôzne ochorenia žalúdka a čriev. Okrem toho je skvelá na pleť a zlepšuje náladu. V kombinácií s medom je dokonalou prevenciu proti chrípke či nachladnutiu. Počas zimných mesiacov by sme ju preto mali konzumovať oveľa častejšie. Tento nápoj je rýchly, zdravý, veľmi chutný a navyše príjemne zahreje. :-)

Doba prípravy: 10 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 500 ml vody
  • 4 tyčinky škorice
  • 5 klinčekov
  • šťavu z 1 citróna
  • 1 lyžicu domáceho medu

Ako budeme postupovať?

1. Do hrnca dáme variť vodu spolu so škoricou a klinčekmi.

2. Zakryjeme pokrievkou a počkáme, kým nápoj začne vrieť. Po zovretí ho precedíme.

3. Následne do neho pridáme šťavu z citróna a med.

4. Poriadne premiešame a podávame ešte za horúca.

 

Tip: Okrem škorice môžeme použiť aj iné korenie ako napríklad voňavý badián.

škorica

 

medový nápoj

 

med

Nech sú aj chladné dni pre teba príjemne hrejivé. ;-)

 

Aj vo Fitness diári 2019 nájdeš stránky, ktoré sú venované práve koreninám, bylinkám či ovociu a zelenine. Dokonca si v ňom našiel miesto aj tento recept:

 

 

Ďalšie nápoje, ktoré by ťa v chladnom počasí mohli zohriať:

Horúci gaštanový nápoj

Perfektný hruškový punč

Hrejivé tekvicové latte

Viktória Janov

Redaktorka vo Fitshaker
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj food blog victoriakitchenstories.com
Viktória Janov

Článok bol pridaný dňa 02/02/2018 a zaradený do kategórie: NápojeRecepty   |   Autor: Viktória Janov

Komentáre