Lahodné kuracie mäsko s ryžou trošku ináč

Miluješ kuracie mäsko, ale už ti jeho typické úpravy lezú hore krkom? Skús tradičný recept na kura s ryžou trošku inovovať. Toto marinované mäso na zelenine ulahodí tvojim chuťovým pohárikom a ešte ti dodá aj množstvo živín. A neboj sa pridať čerstvú mätu – vďaka nej získa lahodnú, nepoznanú chuť, ktorú si obľúbiš. Ak mäso pripravuješ na večeru, pokojne ryžu zameň za zeleninový šalát :-).

Čo budeme potrebovať na 1 porciu?

  • 1 ks kuracích pŕs
  • ½ cukety
  • 2 mrkvy
  • ½ cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ chilli papričky
  • 3-4 lístky mäty
  • 2 lyžice sójovej omáčky (napr. Tamari)
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • kokosový olej bez vône
  • ¼ šálky natural ryže
  • vodu/vývar podľa potreby

Ako budeme postupovať?

1. Mäso nakrájame na rezančeky a dáme do misky spolu so sójovou omáčkou a čiernym čerstvo zomletým korením. Dobre premiešame a necháme postáť v chladničke asi 2 hodiny.

2. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme cesnak a na plátky nakrájanú mrkvu. Opekáme, osolíme a pridáme mäso, ktoré prudko opečieme. Keď je zatiahnuté, pridáme na kocky nakrájanú cuketu, chilli papričku a lístky mäty.

3. Všetko spolu opekáme, kým nie je mäso hotové.

4. Ryžu si pripravíme podľa návodu v dostatočnom časovom predstihu – natural ryža sa robí 45-60 minút v závislosti od druhu (guľatozrnná, dlhá).

fitshaker-blog-kuracie-maso-so-zeleninou1

fitshaker-blog-kuracie-maso-so-zeleninou2

fitshaker-blog-kuracie-maso-so-zeleninou3

fitshaker-blog-kuracie-maso-so-zeleninou4

Prajem dobrú chuť :-).

 

Ďalšie variácie kuracieho mäska:

Kuracie alá Exotika

Kuracie prsia na bylinkách

Zapekaná brokolica s mäsom

Lucia Súkeníková

Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).
Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 11/05/2016 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaPotréningovéRecepty   |   Autor: Lucia Súkeníková

Komentáre