Lahodné kuracie mäsko s ryžou trošku ináč

Miluješ kuracie mäsko, ale už ti jeho typické úpravy lezú hore krkom? Skús tradičný recept na kura s ryžou trošku inovovať. Toto marinované mäso na zelenine ulahodí tvojim chuťovým pohárikom a ešte ti dodá aj množstvo živín. A neboj sa pridať čerstvú mätu – vďaka nej získa lahodnú, nepoznanú chuť, ktorú si obľúbiš. Ak mäso pripravuješ na večeru, pokojne ryžu zameň za zeleninový šalát :-).

Čo budeme potrebovať na 1 porciu?

  • 1 ks kuracích pŕs
  • ½ cukety
  • 2 mrkvy
  • ½ cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ chilli papričky
  • 3-4 lístky mäty
  • 2 lyžice sójovej omáčky (napr. Tamari)
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • kokosový olej bez vône
  • ¼ šálky natural ryže
  • vodu/vývar podľa potreby

Ako budeme postupovať?

1. Mäso nakrájame na rezančeky a dáme do misky spolu so sójovou omáčkou a čiernym čerstvo zomletým korením. Dobre premiešame a necháme postáť v chladničke asi 2 hodiny.

2. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme cesnak a na plátky nakrájanú mrkvu. Opekáme, osolíme a pridáme mäso, ktoré prudko opečieme. Keď je zatiahnuté, pridáme na kocky nakrájanú cuketu, chilli papričku a lístky mäty.

3. Všetko spolu opekáme, kým nie je mäso hotové.

4. Ryžu si pripravíme podľa návodu v dostatočnom časovom predstihu – natural ryža sa robí 45-60 minút v závislosti od druhu (guľatozrnná, dlhá).

fitshaker-blog-kuracie-maso-so-zeleninou1

fitshaker-blog-kuracie-maso-so-zeleninou2

fitshaker-blog-kuracie-maso-so-zeleninou3

fitshaker-blog-kuracie-maso-so-zeleninou4

Prajem dobrú chuť :-).

 

Ďalšie variácie kuracieho mäska:

Kuracie alá Exotika

Kuracie prsia na bylinkách

Zapekaná brokolica s mäsom

Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 11/05/2016 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaPotréningovéRecepty   |   Autor: Lucia Súkeníková

Komentáre