
Tieto jogurtovo-ricottové tacos sú dokonalým spojením chrumkavosti a krémovej jemnosti. Mini tortilly obalené v škoricovo-orechovej kruste dodajú každému sústu neodolateľnú textúru, zatiaľ čo lahodná jogurtovo-ricottová plnka prinesie jemnú a sviežu chuť. Doplnené o čerstvé ovocie, kokosové lupienky a mätu vytvárajú jedinečný gurmánsky zážitok. Tento rýchly a jednoduchý recept je ideálny ako zdravá sladká pochúťka na každý deň.
👉 Ak máš rada zdravé recepty, pri prihlásení na fitshaker.sk nájdeš vo svojom profile (v časti Na stiahnutie) e-booky plné inšpirácie – pre mäsožravcov, vegetariánov aj vegánov.
Ako na to ?
1
Z tortíl vykrojíme menšie kruhy (pomocou vykrajovačky alebo pohára).
2
Tortilly potrieme kokosovým olejom a z oboch strán ich obalíme v zmesi jemne mletých orechov, škorice a kokosového cukru.
3
Obalené tortilly poukladáme na obrátený plech na muffiny, aby získali tvar tacos.
4
Pečieme pri 170 °C približne 10 – 15 minút, kým budú chrumkavé.
5
Medzitým v miske zmiešame jogurt, ricottu, med, citrónovú šťavu a vanilkovú pastu do hladkej plnky.
6
Po upečení necháme tacos vychladnúť, následne ich naplníme pripravenou plnkou.
7
Ozdobíme čerstvým ovocím, kokosovými lupienkami a mätou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
219 kcal
919 kJ
T:
12 g
B:
5 g
S:
21 g
V:
3 g




🍽 Dobrú chuť! 😋
Ak popri zdravom jedle hľadáš aj spôsob, ako sa cítiť fit a plná energie, na Fitshakeri nájdeš viac ako 30 cvičebných programov – od rýchlych tréningov až po relaxačné cvičenia.
Vyber si ten, ktorý ti najviac sadne, a cvič v pohodlí domova, kedykoľvek máš chuť.
Ahojte 😊 Ja som Sandra. Som foodblogerka, tvorkyňa receptov a fotografka jedla. Milujem jedlo, život, výlety a moju rodinu. Varím od malička a to vďaka môjmu otcovi, ktorému som venovala aj svoj blog. Baví ma vytvárať recepty, ktoré sú jednoduché, ľahké, rýchle a vhodné pre všetkých. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si ho vďaka mojim receptom zamilujete. Viac o mne nájdete na mojom blogu www.varime.blog