FIT večera: Chrumkavý kapor na mandliach s tekvicovým pyré

Viem, že kapor je ryba skôr podávaná na vianočný stôl, ale prečo si ho nedopriať aj počas roka? Ryby sú vhodným jedlom nielen pri chudnutí, ale svojim zložením zastupujú aj vhodnú formu jedla pri racionálnom stravovaní. Kapra však nemusíme pripraviť len v klasickom trojobale s “majonézákom”. Pokiaľ popustíš uzdu fantázii, dokážeš túto rybku pripraviť na mnoho chutných spôsobov. Jeden taký nájdeš tu :-).

 

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 4 podkovičky kapra
  • 100 g mandľových lupienkov
  • 2 PL špaldovej múky
  • 1 vajce
  • 100 ml mlieka
  • soľ
  • korenie na ryby

Na prílohu:

  • 700 g maslovej tekvice
  • 1 PL masla
  • soľ

Ako budeme postupovať?

1. Tekvicu umyjeme, nakrájame na štvrte, uložíme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov, kým nie je tekvica mäkká.

2. Zatiaľ si pripravíme kapra. Podkovičky umyjeme a osušíme. V tanieri si vymiešame vajce s mliekom a soľou.

3. V ďalšom tanieri zmiešame mandľové lupienky, ktoré rukou podrvíme na menšie kúsky. Pridáme špaldovú múku a štipku korenia na ryby.

4. Pripravíme si zapekaciu misu s papierom na pečenie. Kapra najprv namočíme vo vyšľahanom vajíčku a obalíme v zmesi z mandľových lupienkov. Dobre ho pozatláčame, aby sa nám, čo najviac zmesi prilepilo na podkovičky a ukladáme do zapekacej misy.

5. Na každú podkovičku položíme plátok masla. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 45 minút. V polovičke pečenia kapra opatrne otočíme.

6. Kým sa kapor pečie, pripravíme si prílohu. Tekvicu polievkovou lyžicou vydlabeme a vložíme do misy. Pridáme lyžicu mäkkého masla, ochutíme soľou a vidličkou roztlačíme na kašu. Môžeme podávať.

fitshaker-blog-kapor3

fitshaker-blog-kapor4

fitshaker-blog-kapor5

fitshaker-blog-recepty-kapor

Prajem dobrú chuť :-).

 

Výživové hodnoty 1 porcie:

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny
1 978 kj

42 kcal

26 g 20 g 26 g

 

Ďalšie tipy na večeru s rybkou:

Losos-Quinoa Express

Sardinkovo-cukinová bomba

Losos s karfiolovou kašou

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 10/03/2016 a zaradený do kategórie: Jedlá z rýbPotréningovéRecepty   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre