Doba prípravy: 15 min
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 200 g reďkovky
- 100 g mladej cibuľky
- 100 g baby špenátu
- 2 vajcia od šťastných sliepok
Na zálievku:
- 2 PL olivového oleja
- 1 PL umeoctu (kúpiš v predajni so zdravou výživou)
Ako budeme postupovať?
1. Reďkovku umyjeme a cibuľku ošúpeme. Baby špenát prelejeme v sitku vodou a necháme osušiť. Vajcia si dáme uvariť na tvrdo. Do misy nakrájame reďkovku a cibuľku.
2. Väčšie lístky baby špenátu natrháme a pridáme do misy. Vychladnuté vajcia ošúpeme, nakrájame na drobno a všetko spolu opatrne premiešame.
3. Z umeoctu a olivového oleja si v miske vyšľaháme zálievku, ktorú vylejeme na šalát tesne pred podávaním. Šalát nesolíme, pretože umeocot je slaný.
TIP: Môžeme podávať ako prílohu k mäsu alebo rybe či jesť samostatne ako ľahkú večeru. Ak chceš zvýšiť výživovú hodnotu jedla, pridaj strukovinu - uvarený cícer alebo šošovicu.
Výživové hodnoty 1 porcie:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny |
882 kj 210 kcal | 13 g | 12 g | 10 g |
Ďalšie šaláty, ktoré by si mala vyskúšať:
Zelerovo-mrkvový šalát s kozím syrom
Výborný rukolový šalát so šampiňónmi
Cviklový šalát s orechmi a cibuľkou
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.