FIT večera: Baklažán s bryndzovým prekvapením
Tiež máš chuť na nejaký ľahký receptík bez mäsa? Odporúčam tento lahodný baklažán s našim tradičným syrom. Bryndza je najstarším syrárskym výrobkom na Slovenku. Nielenže výborne chutí, ale prospieva aj nášmu zdraviu. Je to prirodzená potravina, ktorá vzniká výlučne prírodnou cestou bez chemických zásahov. Obsahuje veľké množstvo mliečnych baktérií a má vysoký obsah vápnika. Okrem toho chráni pred onkologickými ochoreniami, osteoporózou a civilizačnými ochoreniami. V kombinácii s baklažánom bude pre tvoj organizmus obrovským prínosom.
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 2 ks baklažánov
- 5 lyžíc olivového oleja
- 5 strúčikov cesnaku
- morskú/himalájsku soľ
Na plnku:
- 300 g bryndze
- 100 g bieleho jogurtu
- 40 g čiernych olív
- 40 g bio sušených paradajok (nie v oleji)
- 1 vajíčko
Ako budeme postupovať?
1. Baklažány pozdĺžne nakrájame na tenké plátky. Posolíme z oboch strán a necháme vypotiť asi 10 minút. Zatiaľ si do misky pripravíme olivový olej a pretlačený cesnak.
2. Po desiatich minútach odsajeme papierovou utierkou z baklažánov vodu a každý plátok natrieme z oboch strán olivovým olejom s cesnakom.
3. Rozohrejeme si panvicu na grilovanie a plátky baklažánu opečieme z oboch strán. Ukladáme na tanier a necháme vychladnúť. Zatiaľ si z bryndze, jogurtu a vajíčka vymiešame náplň. Sušené paradajky a olivy nakrájame nadrobno a pridáme k plnke. Opäť spolu dobre premiešame.
4. Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vytrieme olejom. Plátky baklažánu natierame plnkou a stáčame do roliek, ktoré ukladáme vedľa seba do zapekacej misy. Takto pripravený baklažán zapekáme v rúre pri 200 stupňoch cca 15-20 minút, kým nie je plnka zlatistá. Podávame s čerstvým šalátom.
Prajem dobrú chuť :-).
Energetická hodnota 1 porcie:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny |
1 893 kj
471 kcal |
34 g | 16 g | 21 g |
Ďalšie tipy na výživnú večeru:
Bylinkové kuracie prsia s karfiolovou ryžou
Zapekaná cuketa s olivami a parmezánom
Článok bol pridaný dňa 11/01/2016 a zaradený do kategórie: BezlepkovéPotréningovéReceptyVegetariánske | Autor: Júlia Rašlová