Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

FIT dezert: Tvarohovo-jablkové pokušenie bez múky

tvarohovo-jablkový koláč
Už si piekla zákusok bez cesta? Nie, nie je to žiaden žart. Túto bielkovinovú bombu vykúzliš len z tvarohu a jabĺčok. Šťavnatý zákusok bude úžasnou, osviežujúcou pochúťkou, ktorú si zamilujú aj tvoji hostia. Nenáročný recept poteší chuťové poháriky a nezaťaží telo zbytočnými sacharidmi. Vrelo odporúčame aj neskôr, poobede ako výnimočný dezert ku káve. Pripravení na pečenie :-)?

Čo budeme potrebovať?

  • 2 vajcia

  • 4 ks 250 g jemného tvarohu

  • 1 biely jogurt

  • 1 ČL vanilkového extraktu alebo vanilkový struk

  • 1 PL citrónovej šťavy

  • 2 ČL škorice

  • trstinový cukor, príp. iné sladidlo

  • hrsť sušených hrozienok

  • 4-5 väčších jabĺk


Ako budeme postupovať?
1. Vo veľkej mise vyšľaháme tvaroh, jogurt, vajcia, citrónovú šťavu a 1 ČL škorice. Hmotu ochutnáme a dosladíme podľa chuti preferovaným sladidlom. Nakoniec primiešame za hrsť sušených hrozienok. Jablká ošúpeme, nastrúhame a prebytočnú šťavu zlejeme. Pridáme 1 ČL škorice a opäť podľa chuti osladíme.
2. Menšiu formu alebo zapekaciu misu (asi 25 x 25 cm) vymastíme a vysypeme múkou. Do formy nalejeme polovicu tvarohovej hmoty a rovnomerne rozotrieme. Nasleduje vrstva jabĺk a nakoniec druhá polovica tvarohovej hmoty.
3. Koláč pečieme na 180 °C asi 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť a odpočinúť. Pred podávaním nakrájame na kocky.
tvarohovo_jablkovy_kolac_finess_dezerty_04
 
tvarohovo_jablkovy_kolac_finess_dezerty_02
 
tvarohovo_jablkovy_kolac_finess_dezerty_01
Mňaaam a môžeme podávať. Prajem skvelú chuť :-).
Kuchárska kniha Z Fitka do Kuchyne Špeciál
Lívia Šuľová
Redaktor vo Fitshaker

Pohyb a zdravá strava boli vždy súčasťou môjho životného štýlu. Vďaka tejto záľube som začala písať sladký fitness blog –www.fitnessdezerty.sk. Baví ma pripravovať zdravšie verzie obľúbených sladkostí a vymýšľať nové kreácie. V receptoch sa snažím zvýšiť obsah bielkovín, znížiť obsah sacharidov a použiť zdravé tuky. Na mojom blogu nájdete širokú škálu receptov, ktoré vznikajú v priebehu roka, podľa toho, čo si môžem práve dovoliť. Takže niektoré sú výživnejšie, iné diétnejšie. Ale všetky sú super chutné ;-)

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.