Fantastický tofu-karfiolový nákyp bez laktózy

Či už si vegánka alebo chceš len skúsiť obed bez živočíšnych produktov, toto je skvelý tip ako navariť rýchlo a zdravo. Karfiol je bohatý na veľa vitamínov, ako napríklad vitamín A, B, E a aj C. Nemôžem vynechať ani významné množstvo vápnika, železa, horčíka a draslíka. Pomôže ti aj pri trávení, keďže správne usmerňuje tráviaci systém a reguluje priechodnosť čriev. Ak nechceš ostať pri vegánskom obede, pridaj do omáčky kvalitné pomleté mäso a posyp syrom. Mňamka v oboch prípadoch :-).

Čo budeme potrebovať na 6 porcií?

  • 1 karfiol
  • 1 cibuľu
  • 100 g zelenej fazuľky
  • 100 g mrkvy
  • 100 g cukety
  • 100 g kukurice
  • 100 g bulguru
  • 1 kvalitný paradajkový pretlak
  • 1 lyžičku karí korenia
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 80 g bieleho tofu (vyberaj si kvalitné tofu zo sóje bez GMO)
  • soľ a korenie

Ako budeme postupovať?

1. Do osolenej vody dáme variť ružičky karfiolu.

2. Nakrájame cibuľu a zelené fazuľky, nastrúhame mrkvu a cuketu. Na oleji pražíme najprv cibuľu, potom pridáme nastrúhanú mrkvu, cuketu a fazuľky. Osolíme, okoreníme a dusíme.

3. Keď bude zmes hotová, pridáme pretlak, kukuricu a lyžičku karí korenia. Ak by bola omáčka príliš hustá, prilejeme trošku vody.

4. Do zmesi prisypeme bulgur, premiešame a necháme 15 minút odstáť.

5. Polovicu varených karfiolových ružičiek si nakrájame na kúsky a uložíme do zapekacej nádoby.

6. Na nakrájaný karfiol vylejeme omáčku a na to pokrájame zvyšok ružičiek. Posypeme nastrúhaným tofu a dáme zapekať na 15-20 minút pri 200 stupňoch.

fitshaker-blog-veganske-jedlo1

fitshaker-blog-veganske-jedlo2

fitshaker-blog-veganske-jedlo3

fitshaker-blog-veganske-jedlo4

fitshaker-blog-veganske-jedlo5

A môžeme servírovať. Dobrú chuť :-).

 

Ďalšie tipy na vegánske jedlá:

Zdravá pizza na taliansky spôsob

Skvelá zapekaná tekvica

Pikantná kukuricová polievka

Nela Juričová

Článok bol pridaný dňa 08/03/2016 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéPotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Nela Juričová

Komentáre