Famózne vajíčka plnené domácou lučinou s medvedím cesnakom

Vajíčka sú skvelým zdrojom bielkovín, preto sú vhodnou surovinou pre aktívnych ľudí. Okrem toho je ich použitie veľmi rôznorodé, či už na slano alebo na sladko. A k Veľkej noci jednoducho patria. Tento recept vznikol veľmi spontánne. Plánovala som si urobiť domácu lučinu a pri bicyklovaní som natrafila na medvedí cesnak. Spojila som teda tieto dve suroviny v jednu veľkú dobrotu. Vyskúšaj aj vo svojej kuchyni. Na dnešný deň ako stvorené :-).

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 300 g bieleho smotanového jogurtu
  • 150 g kyslej smotany (ideálne 16 %)
  • ½ lyžičky soli
  • 1,5 hrste medvedieho cesnaku
  • čerstvé vajcia (podľa počtu osôb)

Ako budeme postupovať?

1. Do misy dáme jogurt, smotanu a soľ. Lyžičkou dobre zamiešame.

2. Pripravíme si čistú utierku a vyššiu nádobu. Okraje utierky upevníme okolo nádoby tak, aby nám vznikol “vak” a doňho potom preložíme jogurtovo-smotanovú zmes. Keďže z tejto zmesi bude odtekať syrovátka, mala by byť nádoba dostatočne veľká. Takto pripravenú budúcu lučinu vložíme do chladničky na asi 24 hodín.

3. Na druhý deň lučinu vyberieme a dáme do nádoby s nadrobno nasekaným medvedím cesnakom (alebo inými bylinkami, či šalátom – rukolou, bazalkou, pažítkou a pod.).

4. Vajíčka uvaríme na tvrdo, vyberieme žĺtky a naplníme lučinou (príp. žĺtky môžeme primiešať do lučiny, aby sme ich zúžitkovali alebo ich odložíme a využijeme inak).

5. Podávame so šunkou a zeleninou, či aranžujeme ako súčasť veľkonočnej tabule.

velkonocne vajicko

syr lucina

syr na naplnenie vajicok

 

fitshake-blog-plnene-vajicka

Nech ti chutia :-).

 

Ďalšie tipy na prestretý stôl:

Chrumkavé bryndzové tyčinky

Mrkvovníky z celozrnnej múky

Cviklové trojuholníčky so semienkami

Ďalšie skvelé recepty nájdeš v novej kuchárke Z FITKA DO KUCHYNE 1.

fb-cover-z-fitka-do-kuchyne-1

Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 24/03/2016 a zaradený do kategórie: PotréningovéReceptyVegetariánskeVeľkonočné   |   Autor: Lucia Súkeníková

Komentáre