Fajnové domáce tortily s grilovaným mäsom a zeleninou

Večera trošku v inom šate ako si zvyknutá? Upeč si špaldové tortily, naplň ich fajnovým mäskom s grilovanou zeleninou a o dokonalé jedlo máš postarané. Dostatok bielkovín, sacharidov a zdravých tukov ti dodá potrebnú energiu a na wrapy z fast-foodov už ani nepomyslíš. Tak obliekaj zásteru a nechaj sa zlákať touto mňamkou :-).

Čo budeme potrebovať?

Na 12 ks tortíl:

  • 1 šálku hladkej celozrnnej špaldovej múky
  • 1 šálku hladkej bielej špaldovej múky
  • 50 g mäkkého masla
  • ½ šálky vody
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky prášku do pečiva bez fosfátov

Na plnku do 2-4 tortíl:

  • 1 cuketu
  • 2 kuracie prsia
  • 4 baby karotky
  • ½ červenej papriky
  • ½ žltej papriky
  • červenú cibuľu
  • strúčik cesnaku
  • soľ
  • korenie
  • 1 – 2 lyžice tamari sójovej omáčky
  • 1 – 2 lyžice bieleho vínneho octu
  • čerstvý koriander
  • kokosový olej na tepelnú úpravu

Ako budeme postupovať?

1. Pripravíme si tortily. Zo všetkých uvedených surovín vypracujeme hladké, pružné a poddajné cesto a necháme ho pri izbovej teplote asi 30 minút odpočívať. Potom ho na doske ešte raz prehnetieme a rozdelíme na 10 častí.

2. Každú časť vyvaľkáme na pomúčenej doske, potom na ňu položíme tanier s rovnakým priemerom ako panvica a pomocou noža vykrojíme tortilu. Zvyšok cesta si odložíme a použijeme ho na záver zo všetkých zvyškov.

3. Tortily pečieme na suchej panvici z oboch strán, kým sa nám nezačnú vydúvať a tvoriť sa na nich hnedé škvrny.

4. Ešte teplé tortily uskladníme na pripravenom tanieri prikryté miskou alebo pokrievkou, aby nestvrdli.

5. Medzitým si pripravíme plnku. Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a spolu s tamari sójovou omáčkou, bielym vínnym octom a korením necháme marinovať aspoň ½ hodinu.

6. Zatiaľ si orestujeme zeleninu. Cibuľu očistíme a nakrájame na hrubšie. Baby karotku očistíme a prepolíme. Hrubostenné papriky nakrájame na pásiky. Cuketu potrieme olivovým olejom a ugrilujeme.

7.  Na rozohriatu panvicu dáme kokosový olej a keď sa roztopí, pridáme zeleninu (okrem cukety), ktorú prudko orestujeme. Keď je zatiahnutá, vareškou ju presunieme k okraju panvice a do stredu dáme mäso aj s marinádou. Počkáme, kým sa mäsko pozaťahuje zo všetkých strán a potom ho zmiešame so zeleninou.

8. Na záver pridáme čerstvý nasekaný koriander a touto zmesou plníme tortily.

fitshaker-blog-tortily1

fitshaker-blog-tortily3

fitshaker-blog-tortily2

fitshaker-blog-tortily4

Prajem dobrú chuť :-).

 

 

Ďalšie tipy na recepty s mäskom:

Kuracie mäso “Exotika”

Lahodné nuggetky so zeleninou

Kuracie prsia so zapekanými zemiakmi

Lucia Súkeníková

Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).
Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 19/04/2016 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaPotréningovéRecepty   |   Autor: Lucia Súkeníková

Komentáre